Un an de la incendiul de la Maternitate: Dosarul „Giuleşti”, un proces fără vinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele implicate în procesul deschis de părinţii victimelor incendiului de anul trecut de la Maternitatea Giuleşti vor fi audiate de magistraţi la 29 august 2011. Acesta este noul termen în dosarul care se judecă la Judecătoria Sectorului 6.

Până acum au mai fost încă 11 termene de judecată, însă cauza a fost amânată din diverse motive. Printre inculpaţi se află asistenta Florentina Cârstea, cea care avea în grijă salonul în care a avut loc incidentul şi directorul maternităţii Bogdan Marinescu.

Asistenta Florentina Cârstea a fost şi singura persoană arestată în acest dosar, la câteva zile după incendiul de anul trecut. Judecătorii au hotărât eliberarea ei în octombrie 2010. În rechizitoriul aflat la dosar se arată că asistenta „a părăsit în mod nejusitificat salonul, lipsind aproximativ 12 minute, ceea ce a făcut imposibilă sesizarea momentului izbucnirii incendiului şi luarea măsurilor de evacuare a nou-născuţilor, cu consecinţe extrem de grave, respectiv decesul a şase nou-născuţi şi vătămarea gravă a altor cinci”.

Mai citiţi şi: Asistentele din "maternităţile groazei" lasă copiii nesupravegheaţi

Florentina Cârstea a fost reangajată la Materniatea Giuleşti în acest an, pentru că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până când se va termina procesul. În urma incendiului de la 16 august 2010 şase bebeluşi au murit, iar cinci au suferit arsuri grave.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite