Ultimul Paşte al lui Iisus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul" se distribuie astăzi împreună cu Biblia, pentru a marca moartea şi învierea Mântuitorului. 

Iniţiativa echipei Adevărul Holding este un apel la regăsirea însemnătăţii religioase a Paştelui. Cum ar trebui cinstit acest moment? Aşa cum a făcut-o Iisus. Evangheliile descriu în detaliu ultimul Paşte petrecut de Iisus pe pământ, împreună cu ucenicii săi, moment cunoscut drept „Cina cea de taină".

Iisus, trupul şi sângele

În ziua dintâi a praznicului Azimilor, ucenicii au venit la Iisus şi I-au zis: „Unde vrei să-Ţi pregătim să mănânci Paştele?". El le-a răspuns: „Duceţi-vă în cetate la cutare om, şi spuneţi-i: «Învăţătorul zice: Vremea Mea este aproape; voi face Paştele cu ucenicii Mei în casa ta»". (Matei 26, 17-18)

Pe când mâncau, Iisus a luat o pâine; şi, după ce a binecuvântat, a frânt-o, şi le-a dat, zicând: „Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu". Apoi a luat un pahar, şi, după ce a mulţămit lui Dumnezeu, li l-a dat, şi au băut toţi din el. Şi le-a zis: „Acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi". (Marcu 14, 22-24)

Între apostoli s-a iscat şi o ceartă, ca să ştie care dintre ei avea să fie socotit ca cel mai mare. Iisus le-a zis: „Împăraţii Neamurilor domnesc peste ele; şi celor ce le stăpânesc li se dă numele de binefăcători. Voi să nu fiţi aşa. Ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai mic; şi cel ce cârmuieşte, ca cel ce slujeşte. (Luca 22, 24-26)

Iisus S-a tulburat în duhul Lui, a mărturisit, şi a zis: „Adevărat, adevărat, vă spun, că unul din voi Mă va vinde. Acela, căruia îi voi întinge bucăţica, şi i-o voi da". Şi a întins o bucăţică, şi a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon, Iscarioteanul. Cum a fost dată bucăţica, a intrat Satana în Iuda. Iisus i-a zis: „Ce-ai să faci, fă repede". Dar nimeni din cei ce şedeau la masă n-a înţeles pentru ce îi zisese aceste vorbe. Unii credeau că, de vreme ce Iuda avea punga, Iisus voia să-i spună: „Cumpără ce ne trebuie pentru praznic". Sau îi poruncea să dea ceva săracilor. Iuda, după ce a luat bucăţica, a ieşit afară în grabă. Era noapte. (Ioan 13, 21-30) 

Abonaţii nu rămân fără Biblie!

Întrucât interesul pentru procurarea Bibliei este enorm, „Adevărul" a luat măsuri pentru a le garanta abonaţilor săi că-şi pot procura Cartea Sfântă. Astfel, dacă nu reuşesc să cumpere Biblia de la chioşcurile de presă, abonaţii au posibilitatea de a o comanda la redacţie, pe baza talonului de mai jos. De aceeaşi şansă vor beneficia şi cititorii care, deşi acum nu sunt abonaţi la „Adevărul", se vor abona, până pe 20 aprilie 2012, pentru luna (lunile) următoare.

Cum să comanzi Cartea Sfântă

Completează talonul şi trimite-l pe adresa Şos. Fabrica de Glucoză 21, sector 2, Bucureşti, în atenţia departamentului „Abonamente", sau la adresa de e-mail abonamente@adevarulholding.ro însoţit de copia documentului de plată a abonamentului, şi îţi trimitem Biblia acasă. Costul Bibliei este de 18 lei, plus taxa poştală de 8,50 lei. Valoarea se va achita ramburs, la ridicarea coletului de la oficiul poştal de care aparţineţi. Informaţii la 0730.190.899 sau la abonamente@adevarulholding.ro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite