Ultimul locotenent al lui Cozma, aproape liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al ortacilor în perioada 1997-2002, Dorin Loiş, a intrat în discuţie în Comisia de liberare condiţionată pentru a ieşi din Penitenciarul Bârcea înainte de termen. Dorin Loiş

Fostul lider al ortacilor în perioada 1997-2002, Dorin Loiş, a intrat în discuţie în Comisia de liberare condiţionată pentru a ieşi din Penitenciarul Bârcea înainte de termen. Dorin Loiş îşi ispăşeşte pedeapsa de cinci ani la care a fost condamnat, fiind învinuit de subminarea puterii de stat la evenimentele din 1999.

Considerat unul dintre locotenenţii lui Miron Cozma, fostul lider a fost încarcerat la Penitenciarul de la Bârcea Mare din Hunedoara alături de alţi patru locotenenţi învinuiţi în aceeaşi cauză şi condamnaţi la câte cinci ani de închisoare.

Dintre aceştia, Constantin Creţan, închis la Târgu Jiu, a fost pus în libertate luna trecută, Ionel Ciontu a decedat în penitenciar, Romeo Beja a dispărut din ţară la pronunţarea sentinţei şi este dat în urmărire generală, iar Dorin Loiş a primit „verde”.

Miercuri, Tribunalul Hunedoara rămâne să decidă dacă validează sau nu eliberarea condiţionată. În Penitenciar se mai află doar Vasile Lupu, dar apropiaţi ai săi, din  rândul ortacilor, spun că şi acesta va ajunge în faţa comisiei de liberare condiţionată până la sfârşitul anului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite