Ultima zi de caniculă, prima zi de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii anunţă sfârşitul caniculei în acest weekend şi intrarea într-un regim de temperaturi normale pentru această perioadă a anului.

Astfel, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea sudică a Moldovei vremea va fi caniculară în după-amiaza zilei de sâmbătă, când se vor atinge frecvent 35 de grade şi izolat 37 - 38 de grade, iar indicele de confort termic temperatură - umezeală va depăşi pragul critic de 80.

În aceleaşi zone, în cursul zilei de duminică, vremea se va răci accentuat, astfel încât temperaturile vor fi cu 10 - 12 grade mai scăzute decât cele din ziua precedentă. Sâmbătă noaptea şi duminică vor fi averse şi intensificări ale vântului, cu precădere în jumătatea de nord a ţării. Potrivit lui Ion Sandu, directorul ANM, cauza răcirii de duminică este apariţia unui un front de aer mai rece peste ţara noastră.

„Astfel ajungem la temperaturile normale pentru această perioadă, de 26 - 28 de grade Celsius. Aceeaşi tendinţă va fi şi în primele 10 zile din luna septembrie. Este greu de crezut că de acum înainte vom mai avea zile de caniculă", a spus Sandu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite