Ultima ediţie a ziarului Cotidianul va apărea pe 30 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul număr al publicaţiei editate în prezent de trustul Realitatea-Caţavencu va apărea la 30 decembrie. Surse din interiorul redacţiei au declarat pentru „Adevărul“ că directorul ziarului, Cornel Nistorescu, a anunţat ieri că publicaţia se va închide la sfârşitul acestui an, angajaţii urmând să plece acasă.

Şi ziarul economic „Business Standard“ va fi închis, miercuri fiind ultima zi de apariţie. Deşi nici angajaţii de la „Cotidianul“ şi nici cei de la „Business Standard“ nu au fost anunţaţi că ar primi salarii compensatorii, Mihnea Vasiliu, directorul diviziei Quality a trustului, a declarat că cei care vor fi concediaţi vor primi salarii compensatorii conform legii.

"Lichidatorul care va fi numit în zilele următoare va derula bussines-ul. Noi îl edităm până când lichidatorul va fi instalat, după care dânsul va decide dacă va mai edita sau nu. Ziarul va fi preluat după 1 ianuarie pentru că după această dată grupul nu îl va mai putea edita", a declarat Mihnea Vasiliu pentru Agerpres.

Potrivit unor surse din interiorul Grupului Realitatea-Caţavencu, directorul editorial al Cotidianul, Cornel Nistorescu, împreună cu alţi investitori a încercat să preia titlul - Cotidianul - pentru a duce ziarul mai departe, dar nu a reuşit.

Sursele spun că ziarul are datorii destul de mari, de peste 1.000.000 de euro şi două procese de insolvenţă pe rol. În prezent se încearcă găsirea unui investitor.


„Cotidianul“ a fost primul ziar privat după 1989. Publicaţia a fost lansată în 1991 de Ion Raţiu, cu ajutorul a doi profesionişti de la ziarul britanic „The Guardian“. Caţavencu a cumpărat „Cotidianul“ în 2004. În 2006, publicaţia a fost integrată în trustul Realitatea-Caţavencu.

Citiţi mai multe în Adevărul de mâine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite