Ultima comemorare de la Memorialul Revoluţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna ianuarie se tranşează situaţia sediului şi muzeul va fi scos afară. Consiliul Local a amânat formarea comisiei de negociere a contractului de închiriere cu proprietarii.

Proiectul a fost supus plenului în 16 decembrie, ziua în care s-a sărbătorit începutul Revoluţiei de la Timişoara, dar a fost amânat. Unul dintre proprietarii imobilului în care funcţionează Memorialul Revoluţiei şi mandatar al celorlalţi proprietari, Petru Juravle nu a vrut să stea la discuţii cu consilierii.

Pentru a evita un scandal chiar în ziua aniversară a Revoluţiei, aceştia au acceptat amânarea.

„Ziua de 16 decembrie nu trebuie să fie o zi de milogeală sau scăpare de sub lege numai pentru că e 16 decembrie”, a spus Petru Juravle. Acesta spune că nu se poate negocia nimic. „Spaţiul este ocupat abuziv. Nu s-a respectat proprietatea şi o sentinţă judecătorească”, a mai adăugat Juravle.

„Eu sunt dispus să mă înţeleg cu Primăria pentru funcţionarea Centrului de Cercetare, nu a Asociaţiei Memorialul Revoluţiei, o asociaţie de şmecheri”, a spus Petru Juravle. Proiectul de stabilire a comisiei de negociere a mai fost amânat o dată. „Este jenant că la 19 ani de la Revoluţie apare un conflict între Juravle şi Memorial, iar noi picăm la mijloc.

Susţinem în continuare funcţionarea Centrului de Cercetare prin Memorial”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. Preşedintele Asociaţiei Memorialul Revoluţiei, Traian Orban este indignat de ce se întâmplă. „Consilierii sunt la discreţia unui individ care tot amână.

Noi nu avem bani pentru chirie. Primăria ar trebui să ia o decizie”, a spus Traian Orban. Ziua de doliu de ieri  a coincis cu lansarea volumului şase al „Procesului de la Timişoara”. Cartea apare sub semnul scandalului. Editorul volumului, Miodrag Milin spune că nu-i sunt recunoscute meritele.

„Nimeni nu m-a chemat la nicio lansare. Mai mult decât atât, acum două săptămâni mi-a fost desfăcut contractul de muncă”, a spus Milin. Traian Orban îşi motivează demiterea lui Milin prin schimbarea sistemului de lucru. „Vom lucra pe bază de proiecte. Pentru un album sau o revistă pe an, nu trebuie să lucrăm în regie”, a spus Traian Orban.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite