Udrea: România ar putea primi pentru inundaţii 75 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, spune, pe blogul ei, că România ar putea primi 75 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, iar o bună parte din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului vor fi direcţionate către lucrări de reabilitare a unor drumuri şi poduri din zonele afectate de inundaţii.

"Ieri, am fost în zonele inundate din Suceava şi Botoşani. Vă pot spune că nicio imagine filmată nu se compară cu realitatea din teren. Sunt oameni care şi-au pierdut totul într-o clipă. În acel moment nu faci decât să-ţi dai seama cât de responsabil eşti tu ca politician şi cât de important este să iei măsurile corecte", scrie Elena Udrea pe blogul ei.

Ministrul apreciază că în ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă România, "în faţa unor asemenea cataclisme, argumentul banilor lipsă funcţionează prea puţin".

"E nevoie de voinţă şi solidaritate. Iar aici va pune umărul şi Uniunea Europeană. România ar putea primi 75 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene. Am decis ca o bună parte din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului să fie direcţionate către lucrări de reabilitare a unor drumuri şi poduri din zonele afectate de inundaţii. Trebuie analizat ce se poate face şi cu locuinţele luate de ape şi în ce măsură ministerul poate să se implice efectiv", spune Elena Udrea.

Ministrul îi asigiră pe "toţi cei afectaţi de această urgie că Guvernul nu-i va lăsa de izbelişte, le va fi aproape".

Ea susţine că "unele lucruri trebuie să se schimbe pentru a nu mai trece prin astfel de momente" şi menţionează printre acestea nevoia ca oamenii să-şi mute locuinţele în zonele neinundabile, folosirea unor materiale de construcţii mai bune sau investirea banilor autorităţilor locale în infrastructura care previne astfel de dezastre.

Totodată, ministrul le-a mulţumit tuturor militarilor şi pompierilor care s-au aflat în prima linie a luptei împotriva acestui dezastru şi le-a promis că autorităţile centrale vor face tot ce depinde de ea pentru ca, "începând de anul viitor, remuneraţiile lor (militarilor şi pompierilor - n.r.) să fie conforme cu munca importantă pe care o prestează în societate".

Ieri, în timpul vizitei în localităţile afectate de inundaţii, ministrul Elena Udrea a profitat de prezenţa presei şi a anunţat că brandul turistic al României va fi lansat în data de 29 iulie. Vezi aici detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite