Udrea: Miniştrii care nu au făcut performanţă trebuie schimbaţi, nimeni nu e de neînlocuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţarea unui nou minister destinat fondurilor europene "este o idee bună" şi ar putea avea loc în toamnă, este de părere ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

"Ar ajuta un asemenea minister. În Polonia, spre exemplu, a mers foarte bine acolo accesarea fondurilor după ce au centralizat gestionarea fondurilor europene într-un singur minister. La ei s-a făcut la Ministerul Dezvoltării Regionale, a crescut rata de absorbţie. La noi se pune problema înfiinţării unui minister care să se ocupe de coordonarea tuturor programelor operaţionale, care să ne reprezinte în relaţia cu Comisia Europeană, iar ministrul respectiv să se ocupe doar de fonduri europene. Cred că este o idee bună. Cel mai posibil la toamnă ar putea fi înfiinţat, pentru că e nevoie de votul Parlamentului", a declarat Elena Udrea, vineri, la Mangalia.

Întrebată dacă este interesată de conducerea noului minister, Elena Udrea a afirmat că nu s-ar muta la un altul pentru că are deja unul la care mai are multe lucruri de făcut.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au discutat joi despre înfiinţarea unui minister de Afaceri Europene, iar posibilii miniştri ar putea fi liderul UNPR Marian Sârbu sau consilierul prezidenţial Leonard Orban, fost comisar european.

Udrea: Miniştrii care nu au făcut performanţă trebuie remaniaţi

Elena Udrea a vorbit şi despre posibila remaniere guvernamentală, fiind de părere că miniştrii care nu au făcut performanţă ar trebui schimbaţi pentru că "nimeni nu este de neînlocuit".

"Doar primul-ministru Emil Boc poate să se pronunţe dacă remaniază sau nu Guvernul, dar miniştrii care nu au făcut performanţă, şi nu doar în folosirea fondurilor europene, ar trebui schimbaţi. Nimeni nu este de neînlocuit", a declarat ministrul Dezvoltării.

Ea a spus că nu se simte vizată de verificările care se fac în cazul fondurilor europene. "Nu mă simt vizată, dar se putea face mult mai mult. Se puteau absorbi mult mai multe fonduri chiar şi la ministerul pe care îl conduc. Însă ţine foarte mult şi de ceea ce fac beneficiarii, iar beneficiarii în cazul nostru sunt primăriile şi consiliile judeţene", a explicat ministrul Turismului.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a făcut aceste declaraţii la Mangalia, unde a participat la finalizarea etapei intermediare de amenajare a Portului Turistic Mangalia, proiect în valoare de peste cinci milioane de euro, co-finanţat de la bugetul de stat.

"Cazinoul din Constanţa nu trebuie să ajungă pe mâna unora"

În calitate de ministru al Turismului, Elena Udrea a punctat necesitatea găsirii de resurse pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa, întrucât acesta nu ar trebui să ajungă "pe mâinile unora care desfăşoară activităţi ce nu au legătură cu activităţile turistice".

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat în repetate rânduri că intenţionează să vândă Cazinoul din Constanţa deoarece nu are fonduri pentru reabilitarea clădirii.

Cazinoul Constanţa este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din România. Clădirea a fost construită din bani publici în perioada 1903 – 1910, arhitectul lucrării fiind Daniel Renard, arhitect român de origine elveţiană. Inaugurarea oficială a Cazinoului Constanţa a avut loc în 1911.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite