Udrea atacă Realitatea TV: "Dacă vreţi să deschideţi un cont pentru a aduna bani, faceţi-o pentru domnul Vântu, să-şi achite datoriile către stat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Elena Udrea cere măsuri extraordinare pentru ca România să nu se facă de râs
Ministrul Elena Udrea cere măsuri extraordinare pentru ca România să nu se facă de râs

După ce a mărturisit, luni, la videochatul HotNews, că nu mai doarme noaptea din cauza creditului în valoare de 3 milioane de euro pe care trebuie să-l achite până la finele anului, Elena Udrea a intrat în direct la Realitatea TV, unde a dat dovadă de un "tupeu încremenitor", conform jurnalistului Cristian Tudor Popescu, prezent în emisiunea Ora de foc.

UDREA: Nu e cazul să vorbiţi despre problemele mele pentru că nu m-aţi auzit niciodată vorbind despre problemele mele din senin. Am fost întrebată precis care este situaţia mea cu creditul de la BRD. Nu cred că trebuie să vă îngrijoraţi de situaţia mea, mă îngrijorez eu suficient, dar dacă tot vreţi să deschideţi un cont în care să adunaţi nişte bani, eu vă sugerez să adunaţi banii aceştia pentru domnul Vântu, să poată să-şi plătească datoriile către stat pe care le are, poate vă plăteşte şi dvs. salariile.

Domnul Ursu, faceţi acest act dacă tot vreţi să-l faceţi pentru societatea la care lucraţi şi pentru patronul la care lucraţi.

Ursu: E mult mai bine să vă pierdeţi nopţile din cauza pe care o declaraţi şi să nu vă faceţi griji din cauza unor privaţi.

Udrea: Eu dorm liniştită din cauza domnului Vântu. Eu, ca ministru, sunt îngrijorată de felul în care se colectează banii la nivelul statului. "A fost o discuţie pe care au provocat-o cei de la HotNews. Am răspuns la întrebările pe care mi le-a pus. Am explicat o situaţie de care se lovesc foarte mulţi români în acest moment", a  mai spus Elena Udrea.

CTP: "E firesc, eu nu am avut credite la bănci mai mari de şapte mii de dolari, dar vă întreb, din poziţia asta mai puţin capitalistă, oare cum este să faci credite la bănci de trei milioane de dolari pe persoană fizică. Eu nu îmi închipui aşa ceva, este o sumă enormă pentru un credit pe persoană fizică. Nici  nu ştiu ce bancă acordă un astfel de credit, pentru ce, ca să faceţi ce.

Udrea: "Probabil că dacă v-aţi pricepe aţi vedea că există acest tip de credite."

Ministrul a precizat că a obţinut creditul în cauză, în 2007, când nu deţinea nicio calitate publică.

UDREA: "Creditul a fost verificat în urma comisiei din care făceau parte Orban şi Săftoiu, dar şi de toate instituţiile statului. Nu e nimic în neregulă. 

CTP: "Nu am spus că e ilegal, atunci nu v-a fost frică, nu aţi avut ceva insomnii când aţi scris cifra aia?"

UDREA: În 2007, piaţa imobiliară era în expansiune. Am cumpărat un teren pe care am crezut că voi putea construi patru locuinţe pe care să le vând şi, în felul acesta, să fac un profit din care să plătesc creditul şi din care să-mi rămână şi mie o sumă de bani. Nu s-a întâmplat asta. A venit criza imobiliară şi eu, ca mulţi alţii, ne-am lovit de această criză. Dar eu rezolv singură, nu trebuie Realitatea să se îngrijească de grija mea. "Îngrijoraţi-vă de situaţia în care vă aflaţi, domnul Ursu", a răspuns ministrul.

UDREA: Puteţi folosi banii aceştia dacă îi plătiţi domnului Vântu datoriile către stat. Domnul Ursu, să ştiţi că aţi fost la societatea dvs. s-a constatat o fraudă de 6 milioane de RON, prin faptul că vi s-au plătit salariile pe drepturi de autor

Ursu: Am văzut pe cineva arestat? Dacă spuneţi că s-a constatat acea fraudă, cineva trebuie pedepsit, nu?

Deşi a recunoscut că acest credit i-a dat o lecţie şi a învăţat că nu trebuie să se mai apuce de lucruri la care nu se pricepe, aici fiind vorba de domeniul construcţiilor, Udrea a răspuns:

"Mult mai mari decât aveţi dvs. pe această emisiune. Nu este treaba dvs. să faceţi aprecieri asupra activităţii mele de ministru. Este o activitate publică pe care oricine o poate evalua. Nu trebuie să o evaluaţi dvs. la această emisiune şi nu mă interesează punctul dvs. de vedere. Eu v-am spus că nu am nevoie de sprijinul dvs, dar îl puteţi îndrepta categoric pentru domnul Vântu. Eu nu am datorii la stat".

Pe de altă parte, jurnalistul CTP, prezent în emisiune a declarat în urma discuţiei cu ministrul că Elena Udrea dă dovadă de un "tupeu încremenitor".

"Udrea face comparaţia morală între o familie de oameni care au crezut în programul Prima casă al lui Boc, într-un credit ipotecar prin care să-şi ia o casă unde să stea cu familia şi copiii, şi doamna Udrea, care ia un credit de 3 milioane de euro ca să-şi facă ce?! Udrea având nu ştiu câţi copiii... Ca să faci această comparaţie, în aceste momente, între nişte oameni care nu au cu ce să-şi plătească ratele la bănci ca să aibă un acoperiş asupra capului pentru ei şi ai lor, iar doamna Udrea, care este liberă, jună, belă, de nimenea-nu-depandă, ne povesteşte nouă că are greutăţi cu creditul de 3 milioane de euro...", a spus CTP, în emisiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite