Aura Vasile: Udrea ne-a pus la dispoziţie o "varză"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aura Vasile: Udrea ne-a pus la dispoziţie o "varză"
Aura Vasile: Udrea ne-a pus la dispoziţie o "varză"

Deputatul PSD Aura Vasile a declarat că Ministerul Turismului încearcă ducerea în derizoriu a Comisiei prin comunicate neadevărate, adăugând că documentele MT nu au fost transmise forului şi că site-ul instituţiei este "numai praf în ochi".

Citiţi şi:
Pe ce a cheltuit Udrea 120.000 euro? Pe pixuri şi brichete
Orban: Udrea nu a trimis nici 1% din documentaţia solicitată

Social-democrata Aura Vasile a propus prezentarea către mass-media a documentelor primite de la Ministerul Turismului pentru a demonstra că afirmaţiile ministrului Elena Udrea, potrivit cărora toate actele solicitate au fost furnizate Comisiei, sunt neadevărate.

"Se încearcă aducerea în derizoriu a Comisiei prin tot felul de comunicate care nu sunt adevărate. Precizez că, în acest moment, nu pot să-mi fac un punct de vedere, să contruiesc întrebări pentru audiaţi, nu pot să mă gândesc la propuneri de invitaţii pentru reprezentanţi din Executiv, societatea civilă sau media, sau operator economic pentru că ceea ce avem pus la dispoziţie este o varză", a comentat Aura Vasile

"Putem, dacă doriţi, să punem la dispoziţia presei ceea ce am primit. Cred că trebuie să înţeleagă toţi cei care ne urmăresc activitatea că ne-o facem cu bună credinţă, că de la început plec de la ideea că nu e nimeni de vină şi ministrul a respectat întru totul legea, dar ca să demonstrez acest lucru am nevoie să mă ajute, nu să mă împiedice tot timpul să o apăr. Comunicatele transmise de Ministerul Turismului nu sunt adevărate. Suntem trimişi constant la site-ul Ministerului: Am stat şi am dat click pe fiecare lucru (...) E o varză şi acolo, numai pentru praf în ochi", a concluzionat Vasile.

Secretarul Comisiei, Claudiu Ţaga, a subliniat că forul nu a primit alte documente de la Minister. La rândul său, preşedintele Comisiei, Ludovic Orban, a subliniat absenţa unor documente de pe site-ul MT, de pe SEAT şi a unor documente din dosarul de achiziţii solicitat.

Ministrul Turismului Elena Udrea a precizat că a pus la dispoziţia Comisiei de anchetă privind Ministerul Turismului toate documentele solicitate, iar în privinţa cererilor formulate generic de Comisie ca "şi celelalte", a solicitat forului să precizeze documentele la care se referă.

Elena Udrea a răspuns acuzaţiilor aduse: "Ministerul Turismului a pus la dispoziţia Comisiei parlamentare toate documentele referitoare la activitatea ministerului solicitate prin adresa nr. 461615 din 5.08.2009, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 36 a Camerei Deputaţilor din 27 iulie 2009. Dovada acestei afirmaţii o face corespondenţa dintre Comisie şi Ministerul Turismului, corespondenţă publicată pe site-ul instituţiei noastre. Faţă de cererile formulate generic de Comisie ca „şi celelalte” sau  „şi orice alte evenimente sau acţiuni”, am solicitat reprezentanţilor acestui for să precizeze documentele, evenimentele sau acţiunile la care se referă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite