Gazprom: Ucraina a plătit datoria la gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov, a confirmat faptul că Ucraina şi-a achitat în totalitate factura pentru gazul rusesc livrat în luna mai.

Gazprom a menţionat însă că nu a fost înlăturat riscul unei noi crize a gazelor, purtătorul de cuvânt al companiei precizând că este "puţin probabil" ca Naftogaz să poată plăti livrările pentru luna iunie.

Rusia a cerut Uniunii Europene să cofinanţeze un credit al Ucrainei pentru evitarea unui nou conflict ruso-ucrainean pe tema gazelor precum cel din luna ianuarie, din cauza căruia au fost sistate livrările de gaze ruseşti către Europa.

Premierul rus Vladimir Putin a avertizat miercurea trecută că livrările de gaze naturale ruse către Europa prin Ucraina ar putea fi întrerupte complet la sfârşitul lunii iunie-începutul lunii iulie, dacă Kievul nu va plăti până la 7 iunie pentru gazele livrate în luna mai.

Vineri seara, un purtător de cuvânt al companiei naţionale ucrainene Naftogaz a anunţat că Ucraina şi-a plătit integral factura la gazele ruseşti primite şi consumate în luna mai.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite