Ucraina confirmă că rămâne în afara scutului antirachetă american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucraina confirmă că rămâne în afara scutului antirachetă american
Ucraina confirmă că rămâne în afara scutului antirachetă american

Valeri Ivaşcenko, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, a confirmat miercuri, la Sofia, că ţara sa nu este în negocieri cu Statele Unite ale Americii pentru a se alătura scutului antirachetă american.

Mesajul pe care noi l-am primit aici din partea lui Alexander Vershbow este că SUA nu vor implica o ţară nemembră a NATO în sistemul lor antirachetă, a declarat ministrul ucrainean, potrivit AFP.

Valeri Ivaşcenko a făcut această declaraţie cu ocazia reuniunii miniştrilor apărării din sud-estul Europei, ce are loc la Sofia şi la care participă şi Alexander Vershbow.

Ministrul ucrainean a lăsat totodată să se înţeleagă că radarele ucrainene de la Sevastopol, din Crimeea, rămân o opţiune pentru a detecta eventualele rachete iraniene.

Alexander Vershbow, adjunctul ministrului american al apărării pe probleme de securitate internaţională, declara marţi, la Tbilisi, că SUA nu au intenţia de a desfăşura elemente din noul lor sistem de apărare antirachetă în ţări nemembre ale NATO.

Noi nu consultăm ţări care nu sunt în NATO. Nu intenţionăm să amplasăm elemente din noul (proiect de apărare antirachetă) în state care nu sunt în NATO, afirma Alexander Vershbow, în cadrul vizitei sale în Georgia.

La începutul acestei luni, Alexander Vershbow declara însă că SUA examinează posibilitatea de instala elemente ale scutului antirachetă în Caucaz, declaraţie care a iritat Moscova şi care a fost dezminţită ulterior de Departamentul de Stat american.

Ambasadorul ucrainean la Washington, Oleg Şamşur, declara că discuţiile dintre Ucraina şi SUA sunt în curs în vederea unei posibile utilizări a radarelor ucrainene în noul dispozitiv antirachetă american

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite