Botoşani: Şapte localnici au fost infectaţi cu virusul A H1N1 în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

191 de persoane bolnave de gripă porcină sunt în prezent diagnosticate în judeţul Botoşani, dintre care cel puţin şapte au contractat virusul în Ucraina, unde botoşănenii călătoresc des, pentru a cumpăra mărfuri mai ieftine decât în ţară, potrivit reprezentanţilor DSP Botoşani.

Toate cele 191 de persoane infectate cu virusul A/H1N1, dintre care 17 cadre medicale, sunt internate în spital, 130 dintre acestea primind tratament specific cu Tamiflu. Autorităţile se pregătesc să elibereze secţia de dermatologie din spital, pentru a face loc pacienţilor bolnavi de gripă.

62 de noi îmbolnăviri cu gripă porcină au fost depistate în ultimele 24 de ore în România, ceea ce ridică bilanţul total de la debutul pandemiei şi până acum la 1397, judeţul Botoşani înregistrând cele mai multe noi cazuri, 15, potrivit ultimei comunicări a Ministerului Sănătăţii.

Astfel,  cazuri de îmbolnăviri au fost depistate în judeţele Botoşani (15), Galaţi (opt), Vaslui (şapte), Alba, Dâmboviţa şi Dolj (câte patru fiecare), Constanţa şi Suceava (câte două), şi Hunedoara, Bacău şi Bihor (câte un caz). De asemenea, în Bucureşti au fost confirmate şase noi infectrăi cu virusul A/H1N1.

În urma confirmării cazurilor de gripă A/H1N1 în colectivităţi şcolare în ultimele 24 de ore şi în funcţie de investigaţiile epidemiologice realizate s-a luat decizia suspendării, începând de luni, pentru şapte zile a activităţii la Liceul "Horia, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia, Liceul Industrie Uşoară (Textilă) din Botoşani, Şcoala de Arte şi Meserii nr. 3 din Bucureşti şi grădiniţa Călineşti Botoşani.

În urma analizei efectuate de DSP Bucureşti se reiau cursurile la liceele “Goethe” și “Mihai Viteazul”, începând cu data de 17 noiembrie 2009.

De vineri până duminică, România a înregistrat 180 de noi îmbolnăviri cu gripă porcină.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite