Slatina: Ucigaşul cămătarului a povestit crima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihăiţă Goran a spus că regretă fapta şi a fost agitat în timpul reconstituirii

Citeşte şi:


Mihăiţă Goran şi Filoftean Jidovu erau parteneri de afaceri, spun anchetatorii. Scopul omorului a fost jaful, însă şi o neînţelegere iscată spontan între cei doi. „Victima şi suspectul se cunoşteau dinainte. În ziua crimei, au plecat împreună cu maşina, iar între cei doi a izbucnit un conflict, probabil spontan. Este posibil ca victima să fi venit cu ameninţări legate de unele fapte nelegale ale suspectului. Atunci Mihăiţă Goran a vrut să îi aplice o corecţie şi l-a lovit cu cuţitul“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Marius Iacob, procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală de la Parchetul General.

L-a jefuit şi i-a dat foc


Pe 17 septembrie 2008, Goran a plecat împreună cu Filoftean Jidovu către Spineni. Pe drum, cei doi s-au luat la ceartă, aşa cum a mărturisit asasinul la reconstituire. „Ne-am luat la scandal, la bătaie. Din partea lui stângă, din portieră, de sub scaun a scos un cuţit. Eu l-am luat fără să-i spun să înceteze. M-am trezit cu el lângă mine şi fără să vreau l-am lovit cu cuţitul“, a povestit tânărul de 25 de ani, în faţa procurorilor.
Imaginile înregistrate de Parchetul General în timpul reconstituirii îl arată pe Mihăiţă Goran emoţionat în timp ce povesteşte amănunţit firul evenimentelor din ziua crimei. Tânărul mărturiseşte că a întors maşina şi a mers în pădure când a observat că Filoftean a murit. „I-am dat foc, am luat telefoanele din maşină şi o sumă de bani, nu mai ştiu exact cât, m-am dus până la intersecţie, m-am întors înapoi. Am vrut să-l scot din maşină. L-am prins de guler, de haină. N-am putut să-l trag, deja luase foc prea rău. M-am speriat şi am plecat“, povesteşte criminalul.

Identificat după teste ADN


Atât poliţiştii, cât şi comercianţii din Piaţa Zahana au spus despre bărbatul dispărut că obişnuia să schimbe valută ilegal şi oferea bani cu camătă de ani buni. De la bun început, anchetatorii s-au temut că „Luci“ ar fi putut fi omorât de un „partener“ de afaceri.
Filoftean Jidovu a plecat din zona pieţei pe 17 septembrie, cu maşina sa, un Volkswagen Passat. Timp de zece zile, nimeni nu a ştiut nimic de el. Poliţiştii l-au dat în urmărire internaţională şi l-au căutat chiar şi cu elicopterul. Pe 27 septembrie, au fost găsite maşina valutistului şi trupul carbonizat al unui bărbat în pădurea din Spineni. Rezultatele testelor ADN au confirmat că trupul carbonizat este al cămătarului.
Ancheta este aproape de final. Săptămâna viitoare, suspectul va fi trimis în judecată pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie. El riscă închisoare pe viaţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite