Ucigaşul cu Ferrari, citat de procurorii anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul Adrian Cocoană, judecat pentru că a ucis un tânăr pe trotuar într-un accident rutier, că a rănit o fată şi a fugit de la faţa locului, a fost citat la sediul Departamentului

Timişoreanul Adrian Cocoană, judecat pentru că a ucis un tânăr pe trotuar într-un accident rutier, că a rănit o fată şi a fugit de la faţa locului, a fost citat la sediul Departamentului Naţional Anticorupţie Bucureşti.

El trebuie să se prezinte la audieri la jumătatea lunii februarie. Procurorii verifică dacă Adrian Cocoană ar fi dat mită pentru a beneficia de o sentinţă favorabilă din partea magistraţilor de la Tribunalul Dolj care l-au eliberat pe 13 decembrie 2008.

„DNA efectuează o anchetă pe fapte de corupţie legate de eliberarea lui Cocoană care a fost dispusă de Tribunalul Dolj”, a declarat avocatul Florin Kovacs, care o reprezintă pe mama tânărului ucis de Cocoană. Încă din momentul eliberării, avocatul Kovacs a susţinut că are convingerea că decizia este determinată de alte argumente decât cele legale.

Avocatul lui Cocoană, Maria Vasi, susţine însă că nu s-a comis niciun act de corupţie. „A fost citat în 16 februarie, ca martor la sediul DNA. Eu am deplină convingere că soluţia eliberării a fost legală”, a declarat Vasi.

Aceasta a mai spus că bănuieşte că DNA a dispus audierea clientului ei pentru că, în emisiunile legate de acest caz, s-au exprimat opinii potrivit cărora eliberarea s-a bazat pe un act de corupţie. „DNA era obligat să se sesizeze şi să facă audieri”, a argumentat Vasi.

Nu i-a păsat de victimă

Cazul lui Cocoană a ajuns la Craiova, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că acesta nu poate fi judecat la Timişoara pentru că fata rănită este sora vicepreşedintelui Tribunalului Timiş. Accidentul de care Cocoană se face responsabil a fost comis la 19 august 2008.

Expertizele tehnice, citate în dosarul penal, au indicat că acesta a condus pe un bulevard din centrul Timişoarei, cu viteză foarte mare, un Ferrari pe care l-a scăpat de sub control. Bolidul a ajuns pe trotuarul opus, unde se aflau un tânăr cu o fată. Băiatul, Lucian Reja, a împins-o pe fată din calea maşinii, dar a fost el prins sub ea.

Din cauza rănilor multiple, Lucian Reja a murit în câteva minute, timp în care Cocoană, care este absolvent de medicină, a fugit de la locul accidentului. Timişoreanul s-a predat Poliţiei după aproape 24 de ore de la producerea accidentului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite