Ucigaş prins după 14 ani în parc, la table

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucigaş prins după  14 ani în parc, la table
Ucigaş prins după 14 ani în parc, la table

Nicolae Dragolea, condamnat pentru uciderea campionilor la kick-boxing Francisc Doda şi Cristian Boroş, a fost prins într-un parc din apropierea unei secţii de poliţie. Şef al unei găşti din Timişoara, Nicolae Dragolea a fugit la Bucureşti cu mama sa. A schimbat mai multe identităţi, dar a fost descoperit după ce a furat un telefon mobil.

Citeşte şi:


Nicolae Dragolea (41 de ani), condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, a fost prins de poliţiştii bucureşteni, duminică dimineaţă, după o partidă de table în Parcul Moghioroş din Capitală. Dat în urmărire generală din 1995 şi prin Interpol din 2003, Dragolea a reuşit să ducă o viaţă liniştită într-un apartament închiriat la doar doi kilometri de o secţie de poliţie.

Îşi vinde povestea pe 20.000 de lei

Nimeni nu a bănuit că bărbatul încărunţit şi parcă prea îmbătrânit este criminalul a doi sportivi omorâţi cu cruzime la Timişoara, în anul 1995. De-a lungul anilor, s-a recomandat a fi Dan Braşoveanu sau Daniel Pintea. Prieteni însă nu şi-a mai făcut pentru a nu risca să se dea de gol.

A făcut însă greşeala de a fura telefonul mobil al lui Mihai Ganea, vărul fotbalistului Ionel Ganea. Acesta a făcut plângere, iar Dragolea a fost reţinut. La secţia de poliţie a încercat să păcălească ofiţerii spunându-le că-l cheamă Ciprian Cerne. Abia după ce i-au fost luate amprentele, identitatea reală a criminalului a fost descoperită.

Aflat în arestul poliţiei, Dragolea a încercat să negocieze o sumă de bani pentru a da un interviu. „Vreau banii pentru a-mi asigura un trai liniştit în închisoare. Nu am povestit nimănui cum au fost omorâţi cei doi şi cum am păcălit, timp de 15 ani, pe toată lumea“, a spus Dragolea. El a cerut 20.000 de lei în schimbul poveştii sale şi susţine că vinovat de crimă ar fi un prieten al sportivilor.

Părinţi îndureraţi

La Timişoara, vestea arestării lui Dragolea i-a luat prin surprindere pe părinţii lui Francisc Doda. Aceştia îşi amintesc cu durere întâmplările de acum 14 ani. La 18 martie 1995, cei şapte membri ai bandei lui Dragolea au sărbătorit ziua de naştere a unui băiat din gaşcă, la un restaurant din Timişoara. Puşi pe scandal, au început să spargă pahare şi farfurii, iar Francisc Doda şi Cristian Boroş, campioni naţionali la kick-boxing în 1992, au încercat să-i oprească. După două zile, în noaptea de 20 spre 21 martie 1995, ei au fost bătuţi pe stradă.

image

Francisc Doda, ucis la 24 de ani



Familia Doda şi-a văzut ultima dată singurul copil pe patul Spitalului Judeţean Timişoara. „Era plin de sânge. L-au nenorocit ca la abator. Ca pe animale. Nu a mai avut nicio şansă. Fiul nostru şi celălalt băiat, Cristian, au fost campioni la kickbox la 21 de ani“, a spus Gertrude Doda (70 de ani) mama campionului ucis.

Bătrânii nu credeau că cel care le-a ucis fiul va fi prins. „Procesul s-a încheiat în 2000, dar pe Dragolea nu l-am văzut. Doar pe ceilalţi şase. Nu mă gândeam că-l mai prinde cineva după atâta timp. Am crezut că intru în mormânt şi nu mai aud că l-au băgat la puşcărie. Vreau să sufere şi el cum am suferit şi noi de când am rămas fără singurul copil“, a spus Francisc Doda (73 de ani).

„Dragolea a fost şeful găştii. Aş vrea să mă duc la Bucureşti să mă uit în ochii lui. Aş merge pe jos până acolo. Că el a vărsat sângele copilului meu. Acum pot să mor liniştită“, a mai spus femeia. Dragolea va fi dus la Timişoara, unde îşi va ispăşi cei 20 de ani de pedeapsă. ( Au mai contribuit Silviu Brumă şi Adina Bucur)

Pedepse grele

image

Cristian Boroş, ucis la 22 de ani


După cinci ani de proces, complicii Ovidiu Petromăneanţu, Irinel Ştefan şi Cristian Sorinel Gogan au fost condamnaţi la 18 ani închisoare. Ştefan Emanuel Ioan, Antim Dan Fluierătoru şi Dan Ciuca au primit câte 19 ani după gratii. În prezent, cei şase îşi execută pedepsele în puşcărie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite