UPDATE Afganistan: 14 americani au murit în coliziunea mai multor elicoptere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Afganistan: 14 americani au murit în coliziunea mai multor elicoptere
UPDATE Afganistan: 14 americani au murit în coliziunea mai multor elicoptere

O coliziune între două elicoptere aflate în zbor şi prăbuşirea unui alt elicopter în Afganistanul luni, a provocat moartea a 14 americani şi rănirea a altor 12, a anunţat NATO, potrivit  Los Angeles Times.

UPDATE: 10 americani au murit luni după ce un elicopter s-a prăbuşit în vestul ţării, iar alţi patru în coliziunea dintre două elicoptere în sudul Afganistanului, informează Forţele NATO de Asistenţă în probleme de Securitate, potrivit  CNN.

Şapte membrii ai serviciilor militare americane şi trei civili americani au fost ucişi, iar 14 soldaţi afgani, 11 militari americani şi un civil american au fost răniţi,
potrivit unui comunicat ISAF.

Două elicoptere ale ISAF au fost implicate în această dimineaţă în ceea ce pare o coliziune în timpul zborului
, a anunţat într-un comunicat ISAF de pe lângă NATO.

Accidentul se află sub investigaţie, potrivit ISAF, care a dat asigurări că nu a fost înregistrat nici un foc inamic.

În cea mai periculoasă zonă a ţării, sudul Afganistanului, staţionează peste 100.000 de soldaţi străini, din care două treimi sunt americani, având rolul de a combate insurecţia talibanilor.

Ultimele decese aduc numărul soldaţilor străini ucişi în Afganistan de la începutul anului în curs la 429, din care 260 americani, potrivit datelor oferite de site-ul www.icasualties.org.

2009 este considerat cel mai sângeros an pentru coaliţia internaţională, de la îndepărtarea talibanilor de la putere la sfârşitul lui 2001, comparativ cu 2008, an în care 294 de militari străini şi-au pierdut viaţa.

Aproximativ 60% din soldaţii străini ucişi au fost victime ale bombelor artizanale, arme predilecte ale miltanţilor talibani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite