UPDATE Moscova: aterizarea de urgenţă a fost reuşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Moscova: aterizarea de urgenţă a fost reuşită
UPDATE Moscova: aterizarea de urgenţă a fost reuşită

Avionul rus A-330 cu 267 de pasageri la bord şi 12 membri ai echipajului a aterizat în siguranţă pe aeroportul Vnukovo din Moscova, informează Ria Novosti. Avionul care avea un zbor către Orientul Îndepărtat a decolat sâmbătă-dimineaţă de la Vladivostok dar a primit indicaţii să aterizeze de urgenţă după ce pe pista de decolare au fost decoperite bucăţi din acesta.

UPDATE 14.50 Potrivit unui purtător de cuvânt al aeroportului, "avionul a aterizat în siguranţă şi acum îl verificăm".

ORA 14.33 La bordul avionului se află 279 de persoane, informează AP.

ORA 11.55 Ora la care urmează să aterizeze aeronava nu poate fi estimată deocamdată, după cum a declarat un oficial al Ministerului de Situaţii de Urgenţă. Din câte se pare, toate zborurile care urmează să decoleze sâmbătă-dimineaţă, de pe aeroportul "Vnukovo" ar putea fi anulate.

ORA 11.50 Controlorii de trafic de pe Aeroportul Internaţional "Vnukovo", din Moscova, au preluat aparatul şi comunică cu cei doi piloţi. Din câte se pare, comandantul aeronavei de tip Airbus A-330 a declarat că mai are nevoie de timp până la o posibilă aterizare de urgenţă, deoarece mai are de golit combustibil. Pe pista de aterizare au ajuns maşini de pompieri şi de salvare. Numărul pasagerilor încă nu a fost făcut public, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu numele companiei.

ORA 11.30 Aparatul, un Airbus A-330, a decolat de pe aeroportul internaţional de la Vladivostok. La puţin timp după desprinderea de sol, s-au găsit pe pistă resturi ale trenului de aterizare, respectiv bucăţi de roţi ale aeronavei, după cum informează sursa citată.

„După ce aparatul de tip Airbus A-330 a decolat de la Vladivostok, am găsit pe pistă bucăţi de anvelope. Am anunţat piloţii iar aceştia au decis să aterizeze de urgenţă”, a explicat, pentru Ria Novosti, un purtător de cuvânt al Ministerul de Situaţii de Urgenţă.

Conform datelor oferite de oficialităţi, avionul şi-a continuat ruta spre Moscova şi nu a dorit să revină la Vladivostok, deoarece ar fi existat pericolul unei explozii din cauza carburantului încă neconsumat. Astfel, piloţii au decis să consume cât mai mult kerosen înainte de a efectua manevrele de aterizare în caz de urgenţă.

Din câte se pare, aeronava va ateriza pe Aeroportul Internaţionaş „Vnukovo „ din Moscova, iar pompierii, ambulanţa şi trupele speciale de intervenţie sunt pregătite pentru a interveni. Până la această oră nu a fost precizată identitatea cursei şi ruta pe care aceasta urma să se deplaseze. Nu a fost dat publicităţii nici numărul persoanelor de la bord.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite