UPDATE VIDEO Taifun în Japonia: 2 morţi şi 46 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE VIDEO Taifun în Japonia: 2 morţi  şi 46 de răniţi
UPDATE VIDEO Taifun în Japonia: 2 morţi şi 46 de răniţi

Însoţit de vânturi cu viteze de 200 de kilometri pe oră, taifunul Melor a lovit joi dimineaţă Japonia, provocând moartea unei persoane, rănirea altor 32, pagube importante şi paralizarea transporturilor.

UPDATE: Taifunul Melor a distrus acoperişurile caselor, a produs anularea curselor aeriene şi feroviere şi închiderea unor fabrici în Japonia. 2 oameni şi-au pierdut viaţa, 46 au fost răniţi şi 2.400 au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele, informează Forbes, care citează Reuters.

Citeşte şi:


Televiziunile japoneze au difuzat imagini cu poduri prăbuşite, acoperişuri smulse şi arbori care blochează drumurile şi căile ferate şi cu şoferi nevoiţi să îşi abandoneze vehiculele în mijlocul şoselelor inundate.

Un vânzător de ziare în vârstă de 54 de ani a murit după ce motoclicleta sa a lovit un arbore căzut pe şosea şi cel puţin alte 32 de persoane din întreaga ţară au fost rănite şi peste 8.000 au fost evacuate, a anunţat televiziunea publică NHK.

Taifunul format în Pacific a scăzut uşor în intensitate atunci când a ajuns pe uscat, dar este în continuare periculos, a avertizat Agenţia Meterologică: "Rafalele de vânt sunt violente şi ploile torenţiale. Este nevoie de prudenţă în faţa riscurilor alunecărilor de teren".

Circa 330 de zboruri, majoritatea care circulau pe rute interne, au fost anulate, la fel ca şi numeroase trenuri. Peste 50.000 de locuinţe au rămas fără curent electric iar vompania de automobile Toyota şi-a suspendat producţia.

  • În 1959, un taifun care a avut o traiectorie similară cu Melor s-a soldat cu 5.000 de morţi în Japonia, pe care a traversat-o de la sud la nord.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite