UPDATE VIDEO Cel puţin 770 de morţi după cutremurul din Sumatra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE VIDEO Cel puţin 770 de morţi după cutremurul din Sumatra
UPDATE VIDEO Cel puţin 770 de morţi după cutremurul din Sumatra

Cel puţin 464 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 500 au fost rănite, în urma cutremurului care a zguduit ieri insula indoneziană Sumatra, potrivit noilor date prezentate de autorităţile indoneziene.  Un nou seism, de circa 7 grade pe scara Richter a lovit insula în acestă dimineaţă.

UPDATE Cel puţin 770 de persoane au murit în urma cutremurului puternic care a afectat miercuri oraşul Padang din insula indoneziană Sumatra, potrivit unui bilanţ al deceselor confirmate, stabilit joi după-amiază de Ministerul Afacerilor Sociale.

Autorităţile se aşteaptă la creşterea bilanţului, care ar putea ajunge la "câteva mii de morţi", din cauza pagubelor mari.

Numeroase persoane au fost prinse sub dărâmăturile clădirilor care s-au prăbuşit în Padang şi în regiune.
UPDATE Un alt cutremur puternic a lovit sud-estul regiunii asiatice, joi dimineaţa.

Cea mai afectată zonă a fost vestul insulei Sumatra, unde 376 de oameni au pierit sub dărâmături, potrivit CNN.

UPDATE
Cel puţin 529 de persoane au murit, iar alţi 1.000 de oameni sunt prinşi sub casele dărâmate în insula indoneziană.

Epicentrul seismului a fost situat în regiunea Jambi, la peste 150 de kilometri sud de cel al cutremurului de pământ care a lovit ieri oraşul Padang, pe coasta Oceanului Indian, anunţă AFP. Deocamdată nu există date privind eventuale pagube.


Insula indoneziană a fost lovită şi miercuri de un cutremur de pământ cu o magnitudine de 7,6 grade pe scara Richeter, în urma căruia şi-au pierdut viaţa cel puţin 200 de persoane, a anunţat Agenţia indoneziană de geologie, transmit Reuters şi AFP.

Citiţi şi:


Autorităţile au trimis echipe de salvare, medici, medicamente, corturi şi alimente la Padang, un oraş cu aproape un milion de locuitori situat la peste 800 de kilometri de Jakarta.

Cel puţin 464 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din Padang, de miercuri, iar alte 500 au fost rănite. Ministrul indonezian al Sănătăţii, Siti Fadilah Supari, a declarat că se aşteaptă ca bilanţul morţilor să fie mai mare decât cel întregistrat în urmă cu trei ani în urma seismului care a zguduit regiunea Yogyakarta.

Embedded video from CNN Video

Cutremurul de pământ produs în mai 2006, cu o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter ]n insula Java, a ucis peste 5.000 de persoane şi a provocat panică în rândul populaţiei îngrijorate de posibilitatea unuei erupţii a vulcanilor din regiune.

"Situaţia este devastoare. Podurile s-au prăbuşit, liniile telefonice funcţionează cu întrerupere", a declarat Amelia Merrick, directorul de operaţiuni World Vision din Indonezia.

Autorităţile locale sunt îngrijorate deoarece cutremurul a afecatt mai multe puncte medicale, printre care şi principalul spital din regiune, mai multe persoane fiind prinse sub dărâmături.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite