UPDATE VIDEO NASA încearcă din nou să lanseze racheta Ares 1-X (LIVE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE VIDEO NASA încearcă din nou să lanseze racheta Ares 1-X (LIVE)
UPDATE VIDEO NASA încearcă din nou să lanseze racheta Ares 1-X (LIVE)

Condiţiile meteorologice nefavorabile au amânat miercuri pentru a doua zi consecutiv tentativele NASA de a lansa noua rachetă experimentală Ares 1-X. Aproximativ 154 de fulgere au fost numărate pe o rază de opt km în jurul dispozitivului de lansare, noaptea trecută, relatează MSNBC.

UPDATE Urmăriţi LIVE AICI lansarea rachetei Ares 1-X de pe rampa de la Centrul Spaţial Kennedy, Florida.

În ciuda condiţiilor meteo nefavorabile, NASA încearcă din nou să lanseze racheta noii generaţii.

După ce prima tentativă de lansare a fost zădărnicită de nori şi de vântul puternic, miercuri după-amiază riscă însă să se întâmple la fel.

Citiţi şi:

  • Rachetele din generaţia Ares 1-X sunt concepute pentru a transporta în spaţiu capsulele Orion, ce vor înlocui actuala generaţie de navete spaţiale americane, asigurând zboruri cu echipaj uman spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS). De asemenea, conform noului program spaţial Constellation, Orion îi va duce pe astronauţii americani înapoi pe Lună şi chiar spre Marte.


Prima treaptă a rachetei Ares 1-X, concepută pentru fixarea capsulei Orion, urmează să fie testată zilele acestea, cea de-a doua treaptă şi rezervorul de combustibil fiind replici. Acest test, ce va dura 2 minute şi 30 de secunde, le va permite inginerilor NASA să verifice stabilitatea şi comportamentul la decolare al rachetei. Racheta este prevăzută cu peste 700 de senzori pentru a aduna datele necesare cu privire la comportamentul său la lansare.

  • Racheta Ares 1-X măsoară 99,6 m înălţime, faţă de 56 m cât măsoară rachetele care transportă în spaţiu actuala generaţie de navete americane.


Rachetele Saturn folosite în programul spaţial Apollo, program din care au făcut parte misiunile pe Lună, erau însă mai înalte, ajungând la 110 m. Casa Albă are în vedere şi renunţarea la această rachetă în favoarea altora şi eventual a altor destinaţii.

  • NASA a investit până acum 445 de milioane de dolari pentru testarea Ares 1-X.

Programul spaţial Constellation, anunţat de preşedintele George W. Bush în 2004, prevede reîntoarcerea pe Lună cu echipaj uman până în 2020 şi apoi realizarea primului zbor cu echipaj uman spre Marte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite