VIDEO Iranul a testat cu succes o rachetă Shahab-3 - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Iranul a testat cu succes o rachetă Shahab-3 - UPDATE
VIDEO Iranul a testat cu succes o rachetă Shahab-3 - UPDATE

Forţele iraniene au testat cu succes astăzi o rachetă Shahab-3, cu o rază de acţiune de 2.000 kilometri, în cadrul unui exerciţiu, a informat televiziunea Press TV, citată de AFP.

Citiţi şi:

Televiziunea iraniană a prezentat imagini cu lansarea rachetei, într-o regiune semideşertică. Potrivit televiziunii, racheta are o rază de acţiune cuprinsă între 1.300 şi 2.000 kilometri.

Iranul va efectua luni tiruri cu rachete cu rază lungă de acţiune, Shahab, care au capacitatea să ajungă până în Israel. Anunţul privind noile manevre vine imediat după dezvăluirile conform cărora Iranul a construit al doilea centru de îmbogăţire a uraniului.

Comandantul forţelor aeriene ale Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, a afirmat că principalul obiectiv al manevrelor militare este "să evalueze progresele tehnice realizate recent la rachetele sol-sol" şi a adăugat că forţele armate iraniene nu vor lansa în cadrul acestor exerciţii tipuri noi de rachete.

Iranul a demarat duminică dimineaţă un exerciţiu militar, lansând trei rachete cu rază scurtă de acţiune, de tip Tondar, Fateh 110 şi Zelzal, iar seara a efectuat un tir cu rachete de tip Shahab 1 şi 2 (cu rază medie de acţiune).

Luni "vom efectua tiruri cu Shahab cu rază lungă de acţiune", a declarat Salami la postul de televiziune Press-TV.

Iranul efectuează în mod regulat manevre în apele strategice din Golf, în special tiruri de rachete cu rază lungă şi medie de acţiune.


Aceste tiruri intervin după recenta decizie a preşedintelui american Barack Obama de a renunţa la proiectul de scut antirachetă în Europa de Est, elaborat la vremea preşedintelui George W. Bush şi oficial destinat să contracareze eventuale tiruri cu bătaie lungă venite din Iran.

SUA acuză Iranul că deţine o fabrică nucleară secretă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite