UPDATE VIDEO 57 de persoane au murit în cutremurul din Indonezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE VIDEO 57 de persoane au murit în cutremurul din Indonezia
UPDATE VIDEO 57 de persoane au murit în cutremurul din Indonezia

Un seism cu magnitudinea de 7.0 a lovit miercuri vestul insulei indoneziene Java, provocând moartea a 45 de oameni şi distrugând zeci de mii de locuinţe. Operaţiunile de căutare continuau joi dimineaţă, relatează AFP.

UPDATE: 57 de morţi, arată cel mai recent bilanţ al autorităţilor, potrivit AP

Membrii echipelor de salvare săpau cu mâinile goale printre ruine şi resturi, în cursul zilei de joi, pentru a-i găsi pe cei câteva zeci de săteni despre care se crede că au fost îngropaţi de o alunecare de teren produsă de cutremurul de miercuri din Indonezia, care a omorât cel puţin 57 de oameni şi a distrus mii de clădiri, informează AP.

Cel puţin 110 oameni au fost spitalizaţi din cauza rănilor suferite în timpul seismului, a declarat Priyadi Kardono, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Management al Dezastrelor, adăugând că 10 dintre aceştia se află în stare critică.

Cel puţin 45 de persoane au murit în cutremur. Căutăm eventuali supravieţuitori care ar fi rămas blocaţi sub dărâmături, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor naturale.

Căutările se concenterază în apropierea oraşului Cianjur, unde cutremurul a provocat o alunecare de teren care a distrus mai multe case şi circa 30 de persoane sunt date dispărute.

18.000 de case sunt avariate în vestul insulei Java, potrivit oficialilor.

În 2006, un seism de 7,7 grade a provocat un tsunami în zona Java, soldat cu moartea a 596 persoane, iar, cu doi ani înainte, un seism produs în zona insulei indoneziene Sumatra a declanşat un tsunami soldat cu moartea a peste 200.000 de persoane în mai multe ţări din Asia.

Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite