UPDATE VIDEO Un cutremur de 7,6 grade a zguduit Indonezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE VIDEO Un cutremur de 7,6 grade a zguduit Indonezia
UPDATE VIDEO Un cutremur de 7,6 grade a zguduit Indonezia

Un cutremur de 7,6 grade a lovit insula Sumatra din Indonezia, miercuri dimineaţa, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite, care emisese o estimare preliminară de 7,9 grade pe scara Richter. Cutremurul vine după ce, marţi seara un seism cu magnitudinea de 8,3  grade s-a produs în insulele Samoa, declanşând un tsunami care a făcut ravagii.


UPDATE Alerta de tsunami emisă după cutremur a fost ridicată, a anunţat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific
.

Un seism major s-a produs în apropierea oraşului Padang, în zona de coastă a insulei indoneziene Sumatra, afectând case, poduri şi declanşând incendii, scrie Reuters.

Cutremurul a fost simţit în regiune, în special la Singapore. Clădiri cu birouri din capitala Malayeziei Kuala Lumpur au fost de asemenea zdruncinate de cutremur.

UPDATE
Cutremurul, care a lovit vecinătatea insulelor indoneziene Sumatra, a putut fi resimţit şi pe coasta de vest a Maleziei, potrivit Departamentului Meteorologic.

Câteva state din vestul coastei de vest a Malaeziei au simţit undele seismice, a afirmat departamentul de prognoze meteo, dar un oficial a declarat pentru AFP că centrul nu va elibera un avertisment de tsunami.

Seismul s-a produs la ora 17.16 (13.16, ora României) în Oceanul Indian, la 78 km sud-vest de oraşul Padang, la o adâncime de 71 km.

Citiţi şi:


Deocamdată nu există informaţii cu privire la posibilii răniţi şi la pagubele înregistrate.

La începutul lunii septembrie, un seism cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter a făcut să se clatine clădirile din capitala indoneziană Jakarta, declanşând alertă de tsunami pentru toate zonele din Oceanul Indian. Bilanţul de la acea dată a fost de 32 de morţi şi peste 1.300 de case distruse .



La mai puţin de o săptămână, un alt cutremur major s-a abătut asupra insulei Java, făcând 65 de victime, un seism puternic a lovit din nou coasta indoneziană.

Pe 19 septembrie, Insulele indoneziene Bali şi Sulawesi au fost afectate la interval de câteva ore, de două cutremure cu magnitudini de 6.4 şi 5.8, soldate cu rănirea uşoară a opt persoane.



Astfel de cutremure sunt frecvente în Indonezia, care este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, unde joncţiunea mai multor plăci continentale provoacă o activiate vulcanică şi telurică intensă.

Mişcările seismice sunt foarte frecvente în Indonezia. În 2004, un cutremur de 9.0 grade a lovit insula Sumatra; seismul a fost urmat de un tsunami puternic, care s-a format în Oceanul Indian şi a provocat moartea a peste 200.000 de oameni.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite