Iaşi: UPDATE Colegiul „Asachi“ este la un pas de închidere din cauza gripei porcine VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: UPDATE Colegiul „Asachi“ este la un pas de închidere din cauza gripei porcine VIDEO
Iaşi: UPDATE Colegiul „Asachi“ este la un pas de închidere din cauza gripei porcine VIDEO

Gripa porcină ar putea să-i trimită acasă pe toţi elevii de la Colegiul Tehnic din Copou.

Primele cazuri de gripă porcină comunitară din România: 2 eleve UPDATE

Citeşte şi:

Medicii spun că, dacă se mai confirmă încă două cazuri de gripă porcină cu transmitere comunitară locală, unitatea de învăţământ va fi închisă pentru o săptămână.

Toţi colegii Manuelei Mariţcu au trecut deja pe la Spitalul de Boli Infecţioase, aseară şi astăzi dimineaţă, pentru analize. „Vom primi rezultatele cel târziu mâine în ceea ce-i priveşte pe contacţii direcţi. Restul elevilor din liceu sunt şi ei acum verificaţi de cadrele medicale“, a declarat dimineaţă Irina Mitroi, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Cei peste 1.400 de elevi din colegiu au fost examinaţi astăzi de cadre medicale.

VIDEO

Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/dumitrita/porcina asachi/asachi porcina elevi examinati.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/dumitrita/porcina asachi/asachi porcina elevi examinati.jpg width=300 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Între timp, foarte mulţi elevi se aflau în curte şi discutau despre cazul de gripă porcină de la ei din şcoală.

VIDEO

Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/dumitrita/porcina asachi/asachi porcina elevi in curte.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/dumitrita/porcina asachi/asachi porcina elevi in curte.jpg width=300 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false


Potrivit specialiştilor, pentru că este un caz atipic, iar persoana bolnavă nu a venit din străinătate şi nici nu a intrat în contact cu vreo persoană din afara ţării, pericolul răspândirii gripei porcine cu transmitere comunitară locală este mult mai ridicat acum.


Medicii avertizează persoanele care se ştiu cu imunitatea scăzută şi bolnavii cronici să evite aglomeraţiile. „Acest lucru este indicat deoarece nu ştim de unde a luat fata de 15 ani gripa porcină. Cei care sunt predispuşi să se îmbolnăvească uşor sunt rugaţi să evite aglomeraţiile, chiar dacă  acest lucru presupune să renunţe la călătoria cu autobuzul şi să meargă pe jos“, a declarat Elena Duca, medic epidemiolog. 


Profesorii, sechestraţi în cancelarie


Dascălii care predau la clasa Manuelei au fost la rândul lor examinaţi. „Din fericire, niciunul nu a fost identificat ca purtător al virusului“, a declarat Anda Tănase, directorul liceului. Cu toate acestea, cei 15 profesori au primit măşti  de protecţie şi au fost închişi în cancelarie pentru a sta departe de elevi. „Cadrele didactice care predau la clasa fetei nu au voie să mai intre la ore la celelalte clase timp de 48 de ore“, a mai spus Anda Tănase.

VIDEO - Profesor cu mască în cancelarie

Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/dumitrita/porcina asachi/asachi porcina profesor cu masca.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/dumitrita/porcina asachi/asachi porcina profesor masca.jpg width=300 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite