UPDATE VIDEO Autorul atacului de la Fort Hood a fost împuşcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE  VIDEO Autorul atacului de la Fort Hood a fost împuşcat
UPDATE VIDEO Autorul atacului de la Fort Hood a fost împuşcat

Autorul atacului de la baza amaricană de la Fort Hood din Texas a strigat "Allah Akbar" (Dumnezeu este mare, limba arabă n.r.) când a deschis focul asupra colegilor săi de la baza militară din Texas, potrivit mai multor declaraţii ale martorilor. Comandantul bazei americane Fort Hood, statul Texas, susţine că ofiţerul care a ucis 13 militari în cel mai grav atac armat dintr-o bază militară din istoria SUA, maiorul Nidal Malik Hasan, a

UPDATE Locotenentul Bob Cone a declarat vineri dimineaţă că sergentul de poliţie Kimberly Munley şi partenerul ei au răspuns în trei minute apelului care anunţa schimbul de focuri la baza militară Fort Hood. Potrivit sursei citate, poliţista l-a împuşcat pe Nidal Malik Hasan de patru ori, înainte de a fi ea însăşi rănită de atacator.

Potrivit unor oficiali militari, sgt. Kimberly Munley era vineri într-o stare stabilă.

image

A fost o acţiune agresivă, uimitoare, din partea acestui ofiţer de poliţie

, a precizat gen. Cone.

Autorul atacului, Nadal Malik Hasan, medic psihiatru cu grad de maior, a fost rănit în schimbul de focuri, dar a supravieţuit, starea sa fiind stabilă

UPDATE 16.56. Trăgătorul de la baza americană din Texas este un ofiţer
psihiatru de origine palestiniană

În urma schimbului de focuri, 13 persoane au murit şi alte 30 au fost rănite, potrivit comandantul Robert Cone, pentru NBC, relatează AFP.

Nadil Malik Hasan, în vârstă de 39 de ani, era ofiţer psihiatru în armata americană. De origine palestiniană, Nadil Malik Hasan urma să fie trimis în Irak. Considerat deocamdată singurul autor al atacului de la cea mai mare bază aeriană a Statelor Unite, militarul a supravieţuit schimbului de focuri cu poliţia, fiind doar rănit.

UPDATE 06.40
Trăgătorul de la baza militară americană Fort Hood a acţionat singur şi este spitalizat într-o "stare stabilă", contrar unor prime informaţii care anunţau moartea sa, a declarat comandantul bazei militare din Texas într-o conferinţă de presă.

"Ancheta este în curs, dar primele informaţii au indicat că a fost un singur trăgător atins de gloanţe de mai multe ori. Cu toate acestea, el nu a murit aşa cum s-a anunţat mai înainte. El este în stare de arest şi starea sa este stabilă", a indicat generalul Bob Cone.

Purtătorul de cuvânt al bazei militare Fort Hood, generalul Bob Cone, a anunţat că cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 31 rănite după ce un soldat american a deschis focul joi la baza militară din statul Texas.

UPDATE 02.00
Preşedintele american Barack Obama a calificat tirul tras la baza militară din Fort Hood drept o "declanşare oribilă de violenţă".

"Este oribil că ei au intrat sub un tir la o bază militară pe teren american", a declarat Obama, după ce a participat la o conferinţă la Departamentul de Interne.

El s-a angajat în acelaşi timp să facă lumină asupra acestor evenimente încă obscure, notează Agerpre

Un trăgător a fost ucis şi alţi doi militari arestaţi joi după tiruri care au făcut în total 12 morţi şi 31 de răniţi, trase la baza din Fort Hood în Texas.



Atacatorul a fost identificatca fiind un ofiter cu grad de maior, Malik Nadal Hasan, în vârstă de 39 de ani. Hasan era licenţiat ca psihiatru şi lucra la Darnall Army Medical Center de la Fort Hood.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite