VIDEO UPDATE Un nou tur de scrutin programat pe 7 noiembrie în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un al doilea tur al alegerilor prezidenţiale se va organiza la 7 noiembrie în Afganistan, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Comisiei independente electorale Noor Mohammad Noor, relatează CNN.

UPDATE Preşedintele american Barack Obama salută organizarea unui al doilea tur de scrutin în Afganistan, ca şi premierul britanic Gordon Brown. Mai multe detalii aici.

Citiţi şi
:


Alegerile vor necesita un al doilea tur. Va fi organizat la 7 noiembrie, a declarat acesta. Anunţul survine la două luni de la scrutinul din 20 august.

Hamid Karzai a obţinut 49,67% din voturi la primul tur al alegerilor prezidenţiale afgane, a anunţat Comisia independentă electorală.

Preşedintele Karzai a obţinut 49,67% din voturi. Nu pot spune nimic pe tema rezultatului lui Abdullah. Îl vom anunţa miercuri, a spus purtătorul de cuvânt al comisiei.

Comisia l-a creditat iniţial pe Karzai cu 54,6% din voturi rezultat provizoriu, dar trebuia să aştepte concluziile anchetei privitoare la fraudele ample, înainte de a anunţa rezultatele definitive.

Preşedintele în exerciţiu Hamid Karzai este de părere că al doilea tur al alegerilor prezidenţiale afgane reprezintă un progres pentru democraţie.

Nu este un moment bun pentru a discuta despre anchete, este timpul să progresăm spre stabilitate şi unitate naţională. Cer naţiunii noastre să profite de ocazia de a ne spori determinarea, de a merge înainte şi a participa la al doilea tur al alegerilor, a declarat Karzai.

Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite