UPDATE Uraganul Bill se intensifică şi urcă în categoria 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Uraganul Bill se intensifică şi urcă în categoria 4
UPDATE Uraganul Bill se intensifică şi urcă în categoria 4

Uraganul Bill a crescut în intensitate, ajungând la Categoria 4 pe scara Saffir-Simpson, după ce marţi seara urcase la 3. Toate semnele arată că uraganul a devenit unul major şi se apropie de insulele Bermude, astfel că specialiştii urmăresc progresul rapid al lui Bill.

Citiţi şi:


UPDATE În jurul orei locale 5.00 uraganul a fost localizat la aproximativ 460 de mile est de Insulele Leeward, situate la est de Puerto Rico, şi la peste 1.100 mile sud-est de Insulele Bermude, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane, transmite CNN.

Uraganul va traversa nord-estul şi nordul Insulelor Leeward în cursul serii şi probabil mâine dimineaţă, potrivit centrului.

UPDATE Uraganul Bill a ajuns la categoria a 4-a, pe o scară de 5, fiind însoţit de rafale de vânt de până la 217 km/h, a anunţat Centrul naţional al uraganelor din Miami, Florida, relatează AFP şi AP.

Meteorologii se aşteaptă ca Bill să atingă ţărmâul miercuri noaptea sau joi dimineaţa.

Uraganul a crescut în intensitate cu "rafale de vânt de aproape 217 kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că Bill a devenit un uragan de categoria 4 pe scara Saffir-Simpson", a precizat Centrul într-un comunicat.

Potrivit AP, specialiştii se aşteaptă ca Bill să devină şi mai puternic.

Uraganul se află în prezent la circa 740 de kilometri est de Insulele Leeward din Indiile de Vest şi se îndreaptă spre vest / nord-vest cu aproape 26 kilometri pe oră.

Uraganul Bill care a crescut în intensitate marţi, în Atlantic, ar putea deveni şi mai puternic în următoarele zile. Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), din Miami, Florida i-a sfătuit pe oamenii din Insulele Leeward să monitorizeze progresul lui Bill, chiar dacă apogeul său era aşteptat să treacă prin nordul insulelor miercuri seara sau joi dimineaţa.

Specialiştii spun că intensitatea lui Bill a atins Categoria 3 marţi seara.

"Vântul este uşor şi apele sunt calde", a spus Todd Kimberlain, meteorolog al centrului. "Acestea sunt două ingrediente perfecte nu doar pentru formarea uraganului, dar şi pentru menţinerea lui", a adăugat el.

Cea mai mare ameninţare vizează  arhipelagul Bermude, unde furtuna ar putea ajunge în trei sau patru zile, dar ar putea de asemenea, să treacă direct printre Insulele Bermude şi coasta de est a Statelor Unite fără să provoace alunecări de teren. Oricum, populaţia care se află în apropierea coastei trebuie să se aştepte la valuri involburate şi curenţi puternici în următoarele zile.



Între timp, oamenii din Haiti şi Republica Dominicană au primit veşti bune marţi fiindcă Ana, prima furtună din Atlantic, le-a cruţat insula pe care o împart. Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite