UPDATE Susţinători ai opoziţiei iraniene, arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Susţinători ai opoziţiei iraniene, arestaţi
UPDATE Susţinători ai opoziţiei iraniene, arestaţi

Mai mulţi susţinători ai opoziţiei iraniene, printre care şi fostul preşedinte Mohammad Khatami, au fost agresaţi de către forţele de ordine, iar unii ar fost arestaţi, scrie AFP, bazăndu-se pe mărturiile mai multor martori oculari.

Susţinători ai regimului ultraconservator al lui Mahmoud Ahmadinejad îmbrăcaţi în civili şi circulând pe motociclete, au lovit cu bastoane şi au arestat mai mulţi manifestanţi ai opoziţie cu ocazia unei reuniuni oficiale de solidaritate cu palestinienii.

"Bărbaţii îmbrăcaţi în civil au pătruns în mulţimea de susţinători ai opoziţiei în timp ce întorceau de la adunare, i-au reţinut pe mai mulţi dintre aceştia şi i-au bătut cu bâte", a precizat un martor.

Citiţi şi:


Şi fostul preşedinte iranian, Mohammad Khatami, a avut de suferit de pe urma intervenţiei susţinătorilor regimului lui Ahmadinejad. "Un grup de conservatori l-a atacat în timpul incidentului şi vroiau să îl bată. Dar adepţii (lui Khatami, n.r) i-au împiedicat şi forţele de menţinere a ordinii au intervenit", a anunţat site-ul reformator Parlemennews.ir.

Potrivit altor site-uri iraniene, partinaţii opoziţiei au fost agresaţi şi în alte oraşe, nu doar în capitala Teheran. În oraşeleTabriz şi Ispahan, mai mulţi iranieni care manifestau împotriva regimului au fost bătuţi şi arestaţi de către poliţia islamică Bassidjis, anunţă şi portalul Mowjcamp.com.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite