Iaşi: UPDATE Prima şcoală din România închisă din cauza gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: UPDATE Prima şcoală din România închisă din cauza gripei porcine
Iaşi: UPDATE Prima şcoală din România închisă din cauza gripei porcine

Şcoala „Ştefan Bârsănescu“ din Iaşi a fost închisă în această după amiază pentru şapte zile după ce au fost confirmate 21 de îmbolnăviri.

Mai citiţi şi:

Astăzi după –amiază au mai fost confirmate alte 19 cazuri de gripă porcină la 18 elevi şi un angajat al unităţii de învăţământ. În total, numărul celor care sunt diagnosticaţi cu AH1N1 din această şcoală a ajuns la 21.

În conformitate cu protocolul Ministerului Sănătăţii, Centrul Naţional Prevenire a Bolilor Transmisibile a decis suspendarea cursurilor pentru o perioadă de 7 zile (până la data de 03.11.2009, inclusiv) urmând ca după această dată situaţia să fie reevaluată“, se arată în comunicatul emis de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Analizele făcute la Institutul Cantacuzino au confirmat faptul că 19 elevi din două clase a cincea, unul din clasa a două şi o femeie de serviciu de la unitatea de învăţământ ieşeană sunt bolnavi de gripă porcină.

Cei 19 bolnavi diagnosticaţi astăzi au fost trimişi să se interneze cu maşinile personale.

„Cei vizaţi au fost anunţaţi şi se prezintă singuri la Spitalul de Boli Infecţioase, fără să fie nevoie să-i mai ducem noi cu ambulanţele, pentru că ar însemna să blocăm activitatea serviciului. Toţi au maşini personale şi nu va merge niciunul cu autobuzul sau tramvaiului“, a explicat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Autorităţile au testat toţi elevii din şcoala „Ştefan Bârsănescu“ după ce au început să fie semnalate alte cazuri de îmbolnăvire.  Doi elevi de clasa a cincea , o studentă care a predat la clasa lor şi colega ei de apartament au fost diagnosticaţi cu gripă porcină. Şi de această dată este vorba despre gripă porcină cu transmitere locală, pentru că niciunul dintre bolnavi nu a intrat în contact cu persoane venite din străinătate.

Citeşte:


„Pacienţii sunt internaţi şi trataţi corespunzător. Aseară am făcut şi un triaj epidemiologic la peste 50 de persoane şi am mai trimis o serie de probe la Bucureşti“
, declara în această dimineaţă Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Ea a precizat că rezultatele analizelor sunt aşteptate în cursul zilei de astăzi.

S-au simţit rău de vineri

Vineri, puştii au început să se simtă rău, să aibă febră şi să vomite. Părinţii i-au internat imediat la spital. În urma analizelor, medicii au dat verdictul: copiii suferă de gripă porcină locală.

Astăzi dimineaţă, o echipă de medici i-a examinat pe copiii aflaţi la şcoală. Cei 23 de colegi ai elevilor bolnavi vor sta acasă şapte zile.

Acesta este cel de-al doilea caz de gripă porcină cu transmitere locală înregistat la Iaşi, după cel de săptămâna trecută de la Colegiul tehnic „Gheorghe Asachi“.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite