UPDATE Spania: “Român de rahat, o să-ţi dăm foc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Spania: “Român de rahat, o să-ţi dăm foc”
UPDATE Spania: “Român de rahat, o să-ţi dăm foc”

Un român a fost omorât în localitatea La Cabrera, Madrid, după ce atacatorii i-au aplicat câteva lovituri fatale, zdrobindu-i craniul de asfalt. În momentul atacului, Gigi Muşat (33 de ani) stătea pe o bancă şi bea o bere alături de colegul său de muncă.

În noaptea zilei de 10 septembrie, în jurul orelor 01.35, un tânăr de naţionalitate română, care stătea pe o bancă, bând o bere alături de colegul său de muncă ce rămăsese paralizat după ce căzuse de pe o schelă, a fost atacat de un grup de cinci bărbaţi, care i s-au adresat cu „Hei, scoală-te!" şi „Român de rahat, o să-ţi dăm foc!”  - potrivit ziarului "El Mundo". Nu i-au dat foc, însă l-au bătut şi i-au zdrobit craniul, omorându-l pe loc.

Agenţii Gărzii Civile i-au reţinut pe cei cinci tineri, patru spanioli şi un portughez, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani. Un judecător a hotărât reţinerea a doi dintre ei, J.B.B. şi A.P.S., sub acuzaţia de autori ai asasinatului, iar a celorlalţi trei (I.M.S., D.P.J., M.J.P.R.) - pentru complicitate..

Poliţiştii l-au găsit pe tânăr întins pe jos şi au chemat medicii de la ambulanţă. Deşi aceştia au încercat să îl reanimeze pe tânărul român, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Reprezentanţii Ambasadei României au contactat autorităţile spaniole

Contactată telefonic de către reporterii adevarul.es, secretarul Camelia Teodorescu a declarat că s-a luat legătura cu autorităţile spaniole, pentru soluţionarea acestui caz. Poliţia continuă investigaţiile pentru a descoperi dacă mobilul crimei  a fost rasismul sau românul a fost prima persoană ivită în calea celor cinci agresori care se întorceau de la un bar. ”Judecătorul spaniol a declarat secret de anchetă până la finalizarea investigaţiilor, astfel încât nu pot fi obţinute mai multe informaţii”, a declarat Camelia Teodorescu.

Cititorii ”El Mundo” transmit condoleanţe

Ştirea despre Gigi Muşat a apărut pe site-ul ziarului spaniol „El Mundo” la ora 7.00, iar până la 11.20 (ora Spaniei) cititorii au lăsat 155 comentarii.

Cei mai mulţi dintre cei care comentează îşi exprimă regretul în legătură cu asasinatul, condamnând gestul tinerilor atacatori. Îngrijorează atât vârsta lor fragedă pentru comiterea unui act de o asemenea cruzime, cât şi motivele care au condus la acesta.

Spaniolii condamnă xenofobia şi rasismul, exprimându-şi înţelegerea faţă de situaţia imigranţilor,  tot mai blamaţi în ultimul timp din cauza crizei economice care a afectat Spania. Se vorbeşte despre lipsa de educaţie a tinerilor, despre o generaţie problematică, despre ruşinea pe care o simt spaniolii atunci când citesc astfel de ştiri în presă.

Unii dintre cititorii „El Mundo” au transmis chiar condoleanţe membrilor familiei lui Gigi Muşat şi faptul că sunt alături de ei, înţelegând durerea prin care trec.

Aflaţi mai multe pe adevarul.es

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite