UPDATE Protestul poliţiştilor s-a încheiat. Nica le promite salariile, dar nu şi chiriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Protestul poliţiştilor s-a încheiat. Nica le promite salariile, dar nu şi chiriile
UPDATE Protestul poliţiştilor s-a încheiat. Nica le promite salariile, dar nu şi chiriile

Protestul celor 300 de poliţişti din faţă de la MAI s-a încheiat fără a-i mulţumi însă pe protestatari. Aceştia au aruncat cu bomboane în ţintele lor, susţinând că nu pot prinde hoţii dacă nu li se dau banii. Pogea a anunţat că 1200 de angajaţi MAI vor fi concediaţi. CITEŞTE ŞI 2% DIN POLIŢIŞTII-SIDNCIALIŞTI AU PROTESTAT LA BRAŞOV

Doar 300 de poliţişti din cei 1000 câţi ar fi trebuit să participe, marţi, la protestele ProLex, potrivit preşedintelui sindicatului, Vasile Lincu, se află în Piaţa Revoluţiei, în faţa Ministerului de Interne, nemulţumiţi de neplata unor drepturi băneşti.

"Acţiunile de protest se vor desfăşura, zilnic între orele 10.00 şi 12.00, perioadă de timp în care poliţiştii îşi vor lua ore libere în contul orelor suplimentare lucrate deja. Vor fi aproximativ 6.000 de poliţişti zilnic în stradă", a declarat, pentru NewsIn, Marin Gruia, liderul SNPPC, care a precizat că revendicările sindicatului sunt legate strict de drepturile poliţiştilor şi alocarea unui buget pentru buna funcţionare a unităţilor poliţieneşti.

"Ministerul Administraţiei şi Internelor a primit un buget pentru zece luni şi a fost împărţit la 12 luni. De aceea, nu există bani pentru plata compensaţiilor de chirie, pentru prime de vacanţă şi pentru celelalte drepturi băneşti prevăzute de lege. Nu au fost alocaţi bani nici pentru hârtie sau toner, astfel că poliţiştii sunt nevoiţi să le aducă de acasă", a subliniat Gruia.

UPDATE 12.00 Protestul de marţi al sincatului ProLex s-a încheiat, în jurul orei 12.00, iar, la această oră, liderii sindicali discută cu ministrul Dan Nica şi cu reprezentanţii comisiei de dialog social din MAI.

La discuţiile din sediul MAI, participă şi şeful Poliţiei, Petre Tobă, şeful Poliţiei de Frontieră, Nelu Pop, şi Doru Dumitrescu, subsecretar de stat pe ordine publică.

UPDATE 10.46
Mai mulţi poliţişti dintre cei îmbrăcaţi în uniforme şi care participă la protestul din faţa Ministerului de Interne au aruncat cu bomboane în ţinte, afirmând că, fără bani, nu pot prinde infractori.

Casa de carton şi scuter electric

La protest a fost adusă şi casa din carton, pe care sindicaliştii de la ProLex au instalat-o luni, în faţa Teatrului Naţional, încercând să atragă atenţia asupra situaţiei în care se găsesc unii poliţiştii pentru că nu li s-a plătit compensaţia de chirie.

Nemulţumiţi de cantitatea de benzină pe care o primesc, poliţiştii au venit şi cu un scuter electric

SOS poliţistul român

Pe pancartele  pe care le-au adus cu ei sunt scrise mai multe mesaje: "Vă informăm: gradul de suportabilitate a atins apogeul!", "Poliţişti mutaţi în interesul serviciului=poliţişti evacuaţi", "Nu mai suntem dispuşi la muncă patriotică", "SOS poliţistul român".

Doar o parte dintre manifestanţi sunt îmbrăcaţi în uniforme, restul fiind în civil. Ei au primit fluiere de la organizatori.

Sindicatul ProLex a anunţat, luni, că va declanşa, marţi, o serie de proteste la nivel naţional, urmând ca, în perioada 17-21 august, să participe şi la protestele organizate de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Persoanalului Contractual, unde peste 500 de poliţişti vor picheta, zilnic, sediul Guvernului, 200 Palatul Cotroceni, 150 vor picheta Ministerul Administraţiei şi Internelor, 200 Ministerul Finanţelor, iar câte o sută de poliţişti vor picheta sediile Prefecturilor şi Inspectoratelor de Poliţie din întreaga ţară.

Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat, luni, că protestul anunţat de sindicatul ProLex este o problemă ce ţine de Ministerul de Finanţe şi nu de MAI, explicând că la acest sindicat, al vameşilor, "sunt afiliaţi şi câţiva poliţişti".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite