Alertă maximă: 3 kilograme de explozibil au dispărut de la Mina Ploştina - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alertă maximă: 3 kilograme de explozibil au dispărut de la Mina Ploştina - UPDATE
Alertă maximă: 3 kilograme de explozibil au dispărut de la Mina Ploştina - UPDATE

Mai multe persoane sunt căutate de poliţişti după ce au sustras o canitate mare de substanţe explozibile din depozitul minei Ploştina din Motru.

UPDATE: Inspectorii din cadrul  ITM Gorj cercetează inclusiv varianta ca angajaţi ai EM Motru să fie coautori ai furtului de explozibil. “Inspectorii ITM Gorj verifică şi modul în care a fost păstrat acest explozibil. Trebuie verificat daca reprezentanţii exploatării miniere au îndeplinit toate condiţiile de păstrare a explozibilului”, a declarat, pentru NewsIn, Traian Pătrăşcoiu, inspector şef al ITM Gorj.

Astralita
este cel mai ieftin explozibil, ce are în componenţă azotat şi motorină, şi se foloseşte frecvent în exploatările miniere. Efectele folosirii acesteia în mod nesupravegheat pot fi devastatoare.

Conducerea minei a sesizat în această dimineaţă că lipseşte din depozit o cantitate de explozibil şi au alarmat poliţiştii. Autorităţile spun că este vorba despre 3 kilograme de explozibil şi 1.100 de capse pirotehnice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj, Daniel Tică, a fost formată o echipă complexă pentru investigarea cazului. Mai mulţi suspecţi sunt la această oră anchetaţi. „Azi-dimineaţă conducerea minei Ploştina a anunţat poliţia Motru după ce au observat că persoane necunoscute au intrat în depozit şi au sustras o cantitate de explozibil. Au fost identificaţi posibilii vinovaţi şi se efectuează cercetări la faţa locului“, a spus Tică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite