Pericolul destrămării coaliţei atrage atenţia presei internaţionale UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pericolul destrămării coaliţei atrage atenţia presei internaţionale UPDATE
Pericolul destrămării coaliţei atrage atenţia presei internaţionale UPDATE

Marile publicaţii ale lumii nu a avut încă timp să reacţioneze la starea conflictuală în care se află coaliţia de guvernare a României. Cu toate acestea, articole care descriu tensiunile din ultimele zile legate de demiterea ministrului Nica au început să apară pe internet.

UPDATE 17.45 Forbes.com scrie astăzi despre declaraţia preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, care consideră că  România ar trebui să aibă un premier care să nu fie afiliat la vreun partid politic şi astfel să poată face faţă mai eficient crizei economice.

De asemenea, site-ul publicaţiei Forbes avertizează şi asupra pericolului pe care îl reprezintă ruperea coaliţei. Analiştii economici spun că dovada unei astfel de instabilităţi la nivel de Executiv ar putea determina o schimbare negativă în atitudinea investitorilor.

UPDATE 15.23
Site-ul www.earthtimes.org scrie, marţi, despre cât de sensibil este postul de şef al Ministerului de Interne în cadrul coaliţiei PSD-PDL. Earthtimes subliniază faptul că scaunul de ministru, în cadrul acestui minister, este o miză a celor două partide în ceea ce priveşte alegerile din luna noiembrie. De asemenea, în acelaşi articol se menţionează şi că ''Traian Băsescu, cel care a fondat PDL, şi care acum este în mod formal independent, nu a anunţat încă dacă va candida la alegerile prezidenţiale''.

Site-ul worldbulletin.net titrează: Primul ministru român îl demite pe Ministrul de Interne. În răspuns, social-democraţii îl acuză pe premier că încearcă să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale care se vor desfăşura în noiembrie. Decizia premierului român a adâncit şi mai mult neînţelegerile între partenerii de coaliţie.

Potrivit World Bulletin, analiştii politici au emis avertismente în ultimele luni care prevedeau o prăbuşire a guvernului înainte de prezidenţiale. Cu toate acestea, membrii coaliţiei au susţinut o unitate a Executivului şi au decis să rămână alături, ignorând atenţionările.

"Sunt şanse mari ca PSD să părăsească coaliţia după această demitere. Totuşi, în interiorul partidului există cu siguranţă forţe destul de compacte şi puternice care nu vor să renunţe la parteneriat. Cred că Boc i-a luat prin surprindere", a spus Mircea Marian, potrivit World Bulletin,  într-un ziar local.

Site-ul Setimes.com vorbeşte despre remanierea, la această oră, aproape de neevitat, a întregului Guvern. În pagina de internet a Setimes, site axat pe stiri din Europa sud-est, este descrisă întreaga serie de evenimente care a dus la această situaţie de criză, autorul articolului avertizând că remanierea Ministerului de Interne iniţiată de Emil Boc a atins o coardă sensibilă care probabil că va arunca în aer coaliţia.

Rămâneţi pe adevărul.ro pentru a urmări reacţia publicaţiilor, ziarelor şi site-urilor din întreaga lume la criza prin care trece Executivul de coaliţie PSD-PDL.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite