UPDATE Stănculescu va fi transferat la Penitenciarul Spital Jilava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Stănculescu va fi transferat la Penitenciarul Spital Jilava
UPDATE Stănculescu va fi transferat la Penitenciarul Spital Jilava

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu va fi transferat, în cursul serii de vineri, de la Penitenciarul Spital Rahova la Penitenciarul Spital Jilava, a afirmat ofiţerul de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Johanna Popescu.

UPDATE 22.09 Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis vineri ca fostul general Victor Atanasie Stănculescu să fie reîncarcerat în Penitenciarul Rahova, el urmând să execute în continuare pedeapsa de 15 ani de închisoare primită în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.

Magistraţii au admis recursul procurorilor militari şi au casat decizia Tribunalului Militar, de la începutul lunii mai, prin care Victor Atanasie Stănculescu fusese eliberat, pe o perioadă de un an, pentru a-şi rezolva problemele medicale.

Hotărârea Curţii Militare de Apel Bucureşti este definitivă, iar Stănculescu trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la penitenciar, potrivit Agerpres.

UPDATE
18.05 Imediat după ce a sosit ordinul de reîncarcerare al fostului general, poliţiştii a-au deplasat la Spitalul Militar, unde este internat Stănculescu, pentru a discuta cu doctorii. Aceştia vor să vadă dacă fostul general VoVictor Athanasie Stănculescu poate suporta regimul de detenţie sau nu, din cauza afecţiunilor medicale de care suferă acesta.

Citiţi şi:


"Legea spune că un pacient poate fi externat din spital fie la cerere, sub semnătura sa, sau când medicul care îl îngrijeşte spune că nu mai necesită tratament sub internare", a spus Sîrbu, care a adăugat că de obicei, în cazul pacienţilor care nu pot fi externaţi, aceştia primesc tratament în interiorul spitalului, sub pază.

Potrivit lui Sîrbu, spitalul nu a  primit nicio cerere din partea autorităţilor prin care să se solicite externarea fostului general Stănculescu, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul Revoluţiei din 1989.

Stănculescu a ajuns ieri în camara de gardă a Spitalului Militar într-o stare destul de gravă, potrivit medicilor.

Comandantul SMC a mai afirmat că Stănculescu s-a prezentat joi la camera de gardă a spitalului, într-o stare destul de critică.

Victor Stănculescu a declarat că aşteaptă să fie ridicat pentru reîncarcerare "de pe patul de spital".

Stănculescu a mai spus că decizia intanţei de a-l reîncarcera este una "surprinzătoare". "Televiziunile au presat foarte mult, probabil că s-au dat şi nişte telefoane din spatele uşilor închise", a declarat pentru fostul general.

Generalul Mihai Chiţac a părăsit astăzi închisoarea, după ce magistraţii au hotărât punerea sa în liberatate pentru o perioadă de trei luni pentru a-şi rezolva unele probleme de sănătate.

Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Medicină Legală finalizat în decembrie 2008, Victor Atanasie Stănculescu are mai multe afecţiuni, asociate şi cu vârsta înaintată, care generează un risc permanent de decompensare a echilibrului biologic. De aceea, trebuie să urmeze tratamentul medicamentos şi se impune o monitorizare medicală permanentă şi asigurarea unui regim igieno-dietetic.

Completul de nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, la 15 octombrie 2008, condamnarea la 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav, precum şi la degradare militară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite