UPDATE PSD nu negociază cu PDL revocarea lui Nica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE PSD nu negociază cu PDL revocarea lui Nica
UPDATE PSD nu negociază cu PDL revocarea lui Nica

Tensiunile dintre PSD şi PDL au escaladat într-o criză politică, care dublată de criza economică, aruncă România în haos, avetizează oamenii politici.

Mai citeşte şi:


UPDATE 23. 30 Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat marţi seară că în situaţia în care PSD ar ieşi de la guvernare România nu va mai putea fi reprezentată la nivel internaţional, fiindcă acest lucru îl poate face "numai titularul postului", adică un şef al diplomaţiei cu drepturi depline.

UPDATE 22.10
Prim vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a avansat marţi seară, într-o emisiune TV, numele lui Mugur Isărescu ca posibil premier al unui Guvern de tehnocraţi, liderul PDL Adriean Videanu i-a spus, în replică, că un Guvern trebuie să aibă o puternică componentă politică.

 " N-aş vrea să fac nominalizări că îi bag într-o oală... Mugur Isărescu a condus un Guvern într-o perioadă dificilă în care a reuşit, după o fundătură în care am fost în anii 98-99 să reia creşterea economică în 2000",
a spus Ludovic Orban

UPDATE 19.40
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că social-democraţii nu vor participa la o şedinţă a coaliţiei dedicată subiectului Dan Nica până când nu vor avea un răspuns de la preşedintele Traian Băsescu la propunerea premierului privind revocarea ministrului Internelor.

UPDATE 18.39
PSD se va întâlni cu PDL, dar nu se va discuta despre Nica

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat că social-democraţii vor răspunde invitaţiei premierului Emil Boc de a se întâlni, marţi seară sau miercuri dimineaţă, în coaliţie, însă PSD nu vrea să dezbată subiectul Nica, scrie Agerpres.

"Emil Boc a luat o măsură pe cont propriu, deşi eu cred că i-a fost dictată - aceea de a-l remania pe Dan Nica - şi acum vrea să discute cu noi. A stârnit o furtună într-un pahar cu apă şi acum ne invită să ne salveze de la înec", a declarat Duvăz, care a catalogat situaţia drept una "hilară, stupidă"

UPDATE 17.05 Premierul Emil Boc le propune liderilor PSD, într-o scrisoare, să se întâlnească marţi seara, la ora 21.00, sau miercuri, la ora 9.00, într-o şedinţă a coaliţiei pentru a discuta propunerile înaintate de preşedintele Traian Băsescu cu privire la şefia MAI.

UPDATE 17.00 Liderii PSD nu intenţionează să se întâlnească cu PDL într-o şedinţă a coaliţiei.

UPDATE 16.00 Premierul a spus că aşteaptă răspunsul PSD la propunerea preşedintelui

UPDATE 15.30 Băsescu a declarat că obsesia PSD-ului privind o posibilă fraudă a scrutinului din decembrie, pare mai degrabă, o scuză în eventualitatea unui eşec.

"Prin declaraţiile făcute de diverşi lideri, pe diverse paliere, au reuşit să discrediteze în mod nemeritat activitatea ministerului de interne şi au creat neîncredere cu privire la capacitatea ministerului de interne de a organiza alegerile prezidenţiale", a declarat Băsescu.

UPDATE 15.21 Soluţia lui Băsescu: un ministru de Interne independent sau din opoziţie

UPDATE 15.06 Dacă vom avea sau nu o criză politică şi o restructurare a Guvernului, depinde de preşedintele Băsescu, spun liderii PSD.

"Propunerea lui Băsescu încearcă să mimeze adevărul, nu este o soluţie găsirea unui ministru independent al Ministerului de Interne. În acest moment soluţia cea mai bună ar fi un guvern cu un prim-ministru independent", a spus Geoană.

"Dacă domnul Băsescu acceptă propunerea lui Boc, atunci întreaga responsabilitate de ruperea a acestei coaliţii îi aparţine lui Traian Băsescu", a adăugat acesta.

UPDATE 14.15 Preşedintele social democraţilor, Mircea Geoană, a refuzat invitaţia preşedintelui Traian Băsescu de a participa la negocieri la Cotroceni pe subiectul Dan Nica.

"I-am spus preşedintelui că are întreaga responsabilitate pentru situaţia creată şi că sunt dispus să merg la Cotroceni şi să discut problemele adevărate ale României, nu subiectul Dan Nica", a declarat Mircea Geoană.

"Nu refuz intenţia de a discuta despre lucrurile adevărat importante pentru evitarea acestei crize, dar Dan Nica nu este un subiect de discuţie cu Traian Băsescu. Eu sunt dispus să merg pentru a discuta despre guvernare şi situaţia de criză economică. Nu putem accepta o invitaţie la dialog referitor la o criză politică pe care preşedintele a creat-o", a subliniat Geoană. 

Update 13.45 Şeful statului i-a chemat la 14.15 la Cotroceni pe Mircea Geoană şi Emil Boc pentru a discuta despre situaţia politică creată de propunerea de revocare a lui Nica.

Miniştrii PSD sunt în biroul lui Mircea Geoană de la Senat, gata să-şi depună demisiile în condiţiile în care şeful statului acceptă propunerea de demitere a lui Dan Nica de la Interne.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite