Arad: UPDATE Răchită și Moldovan, audiați în cazul morții copilului judecătorului Ioan Trifa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: UPDATE Răchită și Moldovan, audiați în cazul morții copilului judecătorului Ioan Trifa
Arad: UPDATE Răchită și Moldovan, audiați în cazul morții copilului judecătorului Ioan Trifa

Doi bărbaţi suspectaţi în cazul uciderii, în 2004, a fiului unui fost judecător din Arad au fost reţinuţi, marţi, pentru audieri, aceştia fiind acuzaţi de omor calificat şi urmând să fie prezentanţi judecătorilor de la Tribunalul Arad, cu propunerea de arestare preventivă.

În urmă cu doar câteva minute,  s-au finalizat audierile celor doi suspecţi. Răchită şi Moldovan au fost prezentaţi în faţa judecătorului.

Cei doi au fost condamnaţi deja la câte doi ani de închisoare cu executare, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Suspecţii mai  au însă la dispoziţie căi de atac De-a lungul timpului, atât Răchită cât şi Moldovan au fost implicaţi în mai multe scandaluri.

****

Procurorul Marin Gherman de la Parchetul instanţei supreme a declarat că suspecţii au fost reţinuţi pentru audieri, marţi dimineaţă, cei doi fiind încarceraţi de câteva luni în Penitenciarul Arad, transmite Mediafax.

Potrivit procurorului de caz, suspecţii erau judecaţi în stare de arest preventiv pentru ultraj contra bunelor moravuri, în urma unui scandal cu violenţe care a avut loc în Arad, în luna martie a acestui an.

"În baza unor informaţii primite de la IPJ Arad, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru a fi audiaţi în cazul unui omor care a avut loc în 2004", a spus Marin Gherman.

Acesta a precizat că victima a fost Traian Trifa, fiul fostului şef al Secţiei Civile a Tribunalului Arad, Ioan Trifa.

În utlimii ani, ancheta în acest caz a fost de competenţa IGPR, şi Parchetului ICCJ, întrucât judecătorul Ioan Trifa i-a recuzat pe toţi anchetatorii din raza de competenţă a Curţii de Apel Timişoara. La vremea respectivă, Ioan Trifa avea suspiciuni că autorii crimei ar avea relaţii în rândul anchetatorilor.

Cei doi urmează să fie prezentanţi Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţia de omor calificat.

În luna mai 2004, Traian Trifa, în vârstă de 20 de ani, a fost găsit mort pe malul Mureşului, în municipiul Arad, în perimetrul zonei de agrement "Ştrandul Neptun". Cadavrul a fost descoperit de un văcar care era cu animalele la păscut.

Anchetatorii au stabilit că, înainte cu o seară, în 22 mai, tânărul a petrecut în compania unor prieteni, în incinta zonei de agrement. După prima autopsiere a cadavrului, medicii legişti au descoperit mai multe leziuni interne: un rinichi spart, un plămân zdrobit şi câteva coaste rupte. Iniţial, anchetatorii au crezut că leziunile au fost produse în urma unui accident rutier în care Traian Trifa a fost implicat după petrecere, însă experizarea tehnică a maşinii nu a susţinut această variantă.

Tatăl victimei, judecătorului Ioan Trifa - şeful Secţiei Civile din cadrul Tribunalului Arad, la acea vreme - a susţinut în permanenţă că este vorba despre un caz de omor, însă procurorii au exclus iniţial această variantă.

În luna septembrie 2004, procurorii au înaintat şi ipoteza omorului, întărită de rezultatele unei noi expretize medico-legale.

Din cauză că judecătorul Ioan Trifa i-a acuzat pe procurori şi poliţişti că întârzie finalizarea anchetei, cazul a fost transferat, la sfârşitul anului 2004, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite