UPDATE 16 persoane şi-au pierdut viaţa într-un atentat sinucigaş în Kabul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE 16 persoane şi-au pierdut viaţa într-un atentat sinucigaş în Kabul
UPDATE 16 persoane şi-au pierdut viaţa într-un atentat sinucigaş în Kabul

Capitala afgană a fost luată din nou cu asalt de atacatori. Un vehicul capacană a provocat o expolzie puternică pe drumul dintre Ambasada Statelor Unite şi principalul aeroport din centrul capitalei Kabul. În urma acestui incident cel puţin zece persoane au murit, iar 52 au fost rănite.

Un responsabil al poliţiei afgane a declarat că atacatorul sinucigaş a intrat cu maşina în două vehicule ale NATO. În urma deflagraţiei zeci de maşini au ars, iar ambulanţele au împânzit întreaga zonă.

Potrivit ministrului italian al Apărării în atac au murit şase soldaţi italieni iar alţi trei au fost răniţi.

Un mesaj trimis de la un telefon folosit în mod frecvent de purtătorii de cuvânt ai talibanilor a precizat că atentatorul aparţinea unui grup islamist.

În ultimele cinci săptămâni, în capitala afgană, au mai avut loc trei incidente de mare amploare. Ultimul de acest gen s-a petrecut pe 8 septembrie, când o maşină-capacană a explodat lângă intarea în aeroportul militar din Kabul. În urma acestui atac îndreptat asupra unui convoi al NATO trei civili şi-au pierdut viaţa. Talibanii au revendicat atacul.

UPDATE: Numărul victimelor din atentat se ridică la cel puţin 16 persoane, dintre care 10 civili şi şase soldaţi italieni, transmite Voice of America.

Oficialii spun că o maşină încărcată cu explozibil a lovit două autovehicule ale convoiului italian NATO. Talibanii şi+au asumat responsabilitatea pentru atac.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite