Un avion yemenit Airbus 310 s-a prăbuşit lângă Insulele Comore - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion aparţinând companiei Yemenia Air s-a prăbuşit marţi în Oceanul Indian lângă Insulele Comore, informează AP. Avionul avea la bord 154 de persoane, dintre care 143 erau pasageri, potrivit CNN.   Reprezentanţii companiei aeriene au anunţat că au găsit un supravieţuitor, un copil în vârstă de 5 ani.

Mai citeşte şi:

Lista celor mai sigure companii aeriene - adevarul.it

Adevarul.es- Compania aeriană Clickair fuzionează cu Vueling

Câteva trupuri ale cursei Airbus 310 au fost recuperate din Oceanul Indian
Avionul dispărut în Atlantic a trimis 24 de mesaje automate de anomalie
Air France ştia de probleme în măsurarea vitezei pe avioanele A330-340
Blestemul Air France: O italiancă ce pierduse avionul prăbuşit în Atlantic a murit într-un accident de maşină
Tot mai multe Airbusuri au probleme
Cursa Air France 447: Filmul prăbuşirii
Zborul AF447: Brazilia opreşte căutările de corpuri
VIDEO De ce suntem fascinaţi de catastrofele aeriene

UPDATE 17.58  Martorii oculari prezenţi pe aeroportul din Moroni în momentul prăbuşirii avionului Airbus A310 al companiei Yemenia, susţin că aparatul s-a prăbuşit după ce a ratat aterizarea, relatează AFP.

"Avionul era la aproape 50 de metri de sol, se apropia de pistă, şi, în loc să intre pe pistă, a deviat şi a ieşit de pe axa pistei, îndreptându-se către mare. Aparatul a încercat o singură dată să se apropie, apoi a dispărut", a declarat un agent al poliţiei de frontieră.

Alţi martori oculari care se aflau pe aeroportul internaţional Hahaya au spus că avionul a încercat să aterizeze, dar apoi a dispărut.

UPDATE 15.45: Ministrul de transporturi francez, Dominique Bussereau, a declarat pentru postul de televiziune i-Tele că un număr de ’avarii’ au fost sesizate în timpul unei revizii efectuate în Franţa în 2007, potrivit The Guardian.

Ministrul francez a precizat că avionul nu s-a mai întors pentru o altă revizie de atunci.  Acesta a sugerat că linia aeriană nu se afla pe lista neagră, dar era supusă unei supravegheri stricte din partea lor, fiind programată pentru un interviu cu oficialii de siguranţă ai Uniunii Europene, precizează aceeaşi sursă

UPDATE 12.10: Un supravieţuitor al accidentului aviatic a fost găsit, a anunţat un oficial din cadrul companiei Yemenia, citat de Reuters.

Anterior, aviaţia din Comore anunţase descoperirea mai multor fragmente din avion şi a mai multe cadavre ale victimelor.

Locul în care s-a prăbuşit avionul a fost reperat cu precizie, în largul coastelor insulei Comore Mare, în dreptul localităţii Mitsamiouli. Nave militare şi civile au fost mobilizate la faţa locului, în încercarea de a se descoperi supravieţuitori.

La Paris, o purtătoare de cuvânt a aeroportului, a declarat că avionul yemenit plecase din Paris luni dimineaţa spre Yemen şi urma să ajungă în Moroni, capitala Comorelor.

Avionul se pregătea să aterizeze

Un oficial ONU de la aeroportul din Moroni a declarat că turnul de control a fost anunţat că avionul se pregăteşte de aterizare. După puţin timp, turnul de control a pierdut contactul cu avionul.

"Credem că accidentul s-a produs undeva în apropierea aeroportului", a declarat Ibrahim Kassim, un reprezentant al instituţiei locale pentru securitate aviatică. "Vremea nu este foarte favorabilă. Marea este foarte agitată".

"Două avione militare franceze au plecat din insula Mayotte şi din Reunion pentru a căuta avionul", a declarat Hadji Madi Ali, directorul general al aeroportului internaţional din Moroni.

Acesta este al doilea Airbus care se prăbuşeşte în mare luna aceasta. un Airbus A330-200 al companiei Air France s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic cu 228 de persoane la bord în 1 iunie.


Un Airbus A320 s-a prăbuşit în râul Hudson: Miracolul de la New York Un avion s-a prăbuşit în râul Hudson, dar graţie profesionalismului pilotului nu s-au înregistrat victime. Pilotul Chelsey Sullenberger a reuşit printr-o aterizare forţată în râu să salveze de la moarte sigură 155 de pasageri. Ceea ce trebuia să fie doar un zbor de rutină între aeroportul La Guardia din New York şi Charlotte Carolina de Nord putea foarte uşor să se transforme într-un coşmar dacă nu ar fi fost la mijloc prezenţa de spirit a unui pilot de 57 de ani, Chelsey Sullenberger, care printr-o aterizare forţată în râu a salvat de la moarte sigură 155 de vieţi. Cursa 1549 nici nu apucase bine să decoleze, că pilotul a şi anunţat că avionul, un Airbus A320, s-a lovit de două ori de un stol de păsări, singura salvare fiind o aterizare forţată în apele reci ale râului Hudson, în faţa zgârie-norilor din Manhattan. Pasagerii, echipaţi cu veste de salvare, cu hainele şi părul ude, vizibil şocaţi, au fost salvaţi şi urcaţi la bordul navelor care înconjurau carlinga. Temperatura apei era joi după-amiază de 6 grade, iar temperatura aerului, de minus 6 grade. Airbus 330: Cursa Air France 447, filmul prăbuşirii în Atlantic Primul semn care a anunţat problemele care aveau să urmeze la bordul Airbusului A 330 prăbuşit săptămâna trecută în Oceanul Atlantic a fost o defecţiune apărută la senzorii de viteză a aerului. În cabina piloţilor, echipajul cursei Air France 447 a fost confruntat apoi, în numai câteva minute, cu o adevărată cascadă de defecţiuni, relatează cotidianul Los Angeles Times. Luminile de avertizare au început să clipească, iar alarmele au devenit asurzitoare, pe măsură ce sistemele avionului încetau, unul câte unul, să funcţioneze. În acel moment, avionul zbura printr-o zonă cu turbulenţe, cauzate de o furtună tropicală. Aparatul de zbor se zguduia atât de tare încât piloţii nu puteau citi nimic de pe aparatura de bord. Deşi autorităţile franceze care se ocupă cu investigarea accidentului aviatic se află încă la începutul anchetei, s-a stabilit cu certitudine că, în ultimele patru minute în care avionul s-a aflat în aer, echipajul s-a confruntat cu o multitudine de probleme. aparatul de zbor a trimis, către departamentul de mentenanţă al Air France, 24 de mesaje automate.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite