UPDATE Incendiu la Petromidia: doi muncitori au murit şi un altul este grav rănit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Incendiu la Petromidia: doi muncitori au murit şi un altul este grav rănit
UPDATE Incendiu la Petromidia: doi muncitori au murit şi un altul este grav rănit

Doi muncitori au murit şi unul a fost grav rănit, în urma incendiului izbucnit, joi seara, în jurul orei 23.00, la Rafinăria Petromidia.

UPDATE: În incendiul izbucnit aseară, la ora 22.30 la instalaţia de polietilenă de la Rafinăria Petromidia din Năvodari au murit doi bărbaţi, Vasile Rusu (30 de ani), din localitatea Corbu şi Cristi Daniel Marin (39 de ani) din Constanţa. Un al treilea angajat a ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa cu arsuri pe mai mult de 50 la sută din suprafaţa corpului. Luigi Nicolaie este singurul supravieţuitor. Incendiul a fost stins după cinci ore, iar una dintre victime a fost găsită după patru ore.

UPDATE: Bilanţul victimelor se ridică la doi morţi şi un rănit, potrivit Antena3. O a treia persoană, dată dispărută, a fost găsită înte timp de autorităţi. Se pare că aceasta nu se afla la serviciu în momentul producerii incidentului. Dispecerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea (ISU) au declarat că au fost trimise la locul incendiului şase autospeciale, dintre care două de la unitatea din Midia. De asemenea, mai multe ambulanţe au se află la locul accidentului.

„O persoană a murit. Alta a fost grav rănită şi are arsuri în peste 70% din suprafaţa corpului. Au fost evacuate alte două persoane care lucrau la instalaţie“, a declarat Paula Anghel, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

Echipele de pompieri ale ISU Dobrogea acţionează pentru stingerea incendiului.

Acesta este cel de-al doilea incident petrecut la Petromidia în mai puţin de o luna. La 17 octombrie, un muncitor şi-a pierdut viaţa, iar alte trei persoane au suferit intoxicaţii, în urma unui accident de muncă petrecut în secţia Desulfurare Gaze (DGRS).

Potrivit Rompetrol, din primele date, se pare că o echipă formată din patru muncitori, trei angajaţi ai unei companii subcontractante şi un angajat al rafinăriei realizau în baza unui permis de lucru o lucrare pregatitoare pentru revizia unui echipament.

Potrivit martorilor, accidentul a avut loc în condiţiile unei revizii programate la instalaţiile rafinăriei, în jurul orei 13.30, la apropierea schimbului de tură. Cei patru s-au intoxicat în timp ce amplasau o schelă la partea exterioară a unui rezervor.

Echipele de salvare nu au mai putut face nimic pentru unul dintre muncitori. Ceilalţi trei au fost internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa. Accidentul de muncă este anchetat de procurori şi de angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite