UPDATE Guvernul îşi asumă răspunderea printre huiduielile a peste 2.000 de sindicalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Guvernul îşi asumă răspunderea printre huiduielile a peste 2.000 de sindicalişti
UPDATE Guvernul îşi asumă răspunderea printre huiduielile a peste 2.000 de sindicalişti

Cu puţin timp înainte de începerea şedinţei de asumare a răspunderii Guvernului pe cele trei pachete de legi, circa două mii de sindicalişti protestează în faţa Palatului Parlamentului, nemulţumiţi prevederile actelor normative.

De asemenea, o delegaţie formată din o sută de sindicalişti a intrat în clădirea Parlamentului pentru a asista la şedinţa în care Guvernul îşi va asuma răspunderea asupra proiectelor de lege privind educaţia naţională, salarizarea unică şi reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice.

Cei circa 2.000 de bugetari nemulţumiţi de decizia Guvernului de a trece prin Parlament nişte acte normative care nu mulţumesc nicio categorie socială, scandează "Jos Guvernul!" şi "Jos mafia!".

Protestatarii au adus două coroane de flori,  au aprins lumânări şi au scris pe o cruce "Parlamentul român născut 1990 - decedat 15.09.2009 prin asumare". Mesajele protestatarilor nu vizează doar Executivul, ci şi pe şeful statului.  "Domnule Oprescu, vă implorăm să candidaţi, eliminaţi clanul Băsescu - PDL!", "Ceauşescu la pătrat e Băsescu la palat", scrie pe pancardele agitate de bugetari. 

Potrivit sindicaliştilor, la protestul de astăzi din faţa Palatului Parlamentului, care se va desfăşura până la ora 19.00, sunt aşteptaţi să participe circa 5.000 de persoane. Acţiunea este un gest de protest al bugetarilor afiliaţi la confederaţia CNS Cartel ALFA faţă de forma finală a proiectelor de legi privind Educaţia naţională, Salarizarea unitară în sectorul bugetar şi Reorganizarea agenţiilor de stat, texte pe care Guvernul îşi asumă în această seară răspunderea în Parlament.

Aceştia au ameninţat că dacă Guvernul îşi asumă răspunderea faţă de legea salarizării, la data de 5 octombrie se va declanşa grevă generală.

De asemenea, prin această acţiune se urmăreşte stoparea disponibilizărilor în sistemul bugetar.

Cele 17 federaţii sindicale afiliate la CNS "Cartel ALFA" vor picheta şi miercuri Palatul Parlamentului, de la ora 14.30.

Bugetarii nemulţumiţi de legea salarizării unice agită pancarde şi huiduie actualul Executiv sub privirile a 100 de jandarmi.

Liberalii au anunţat încă de luni că nu vor participa la şedinţele de asumare a răspunderii pe cele trei pachete de legi şi că vor reveni în sala de şedinţe în momentul în care Traian Băsescu se va adresa Parlamentului, la ora 19.00.

În momentul difuzării acestei ştiri, membbrii cabinetului Boc se pregătesc de şedinţa de asumare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite