Guvernul amână pentru miercuri aprobarea Legii salarizării. Boţiş, mustat de Boc pentru că a uitat de avizul CES

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul nu va mai discuta proiectul legii salarizării în şedinţa de luni, ci într-o nouă reuniune programată pentru miercuri, deoarece nu a fost încă primit avizul Consiliului Economic şi Social (CES), a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Boc i-a reproşat lui Botiş, în Guvern, că nu s-a asigurat de avizul CES pe legea salarizării

Ministrul Muncii Nelu Ioan Botiş a fost mustrat de premierul Emil Boc deoarece  nu s-a asigurat de avizul Consiliului Economic şi Social până la şedinţa de luni a Executivului, potrivit unor surse participante la discuţiile membrilor Guvernului.

Acesta i-a spus ministrului că legea salarizării nu poate fi trimisă Parlamentului fără răspunsul CES, indiferent dacă este pozitiv sau negativ

"Premierul i-a reproşat ministrului Muncii, Ioan Botiş, faptul că nu are avizul Consiliului pentru legea salarizării. Ministrul trebuie să se asigure că are avizul CES vineri sau cel târziu luni dimineaţa, înaintea şedinţei de guvern în care urma să fie aprobată legea. Premierul i-a spus ministrului că o astfel de lege nu poate fi trimisă Parlamentului în vederea angajării răspunderii fără avizul CES, indiferent dacă acesta este pozitiv sau negativ", au relatat surse participante la şedinţă, pentru Mediafax.

Preşedintele CES, Florian Costache, a declarat că plenul Consiliului se reuneşte marţi, cu două zile mai devreme, pentru a aviza proiectul Legii salarizării unitare, acest act fiind până în prezent în dezbateri la comisii.

Guvernul a aprobat în şedinţa de luni prin OUG rectificarea bugetară şi asfaltarea a 10.000 km de drumuri judeţene

Coaliţia de guvernare PDL-UDMR s-a întâlnit luni dimineaţă, la Palatul Victoria, înaintea şedinţei de Guvern.

Potrivit Legii salarizării, salariul minim pe economie ar urma să fie anul viitor de 670 de lei şi vor fi creşteri salariale de până la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul de acum al salariilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite