Timişoara: UPDATE Grav accident de tramvai: un vagon s-a izbit de un stâlp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: UPDATE Grav accident de tramvai: un vagon s-a izbit de un stâlp
Timişoara: UPDATE Grav accident de tramvai: un vagon s-a izbit de un stâlp

O fată de aproximativ 20 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru că a fost rănită într-un tramvai care a deraiat de pe şine. Vatmanul va fi sancţionat pentru că nu a sesizat că vagonul din spate a deraiat şi a mers aşa 100 de metri.

Mai citiţi:
Bucureşti: Un tramvai a deraiat pe Calea Rahovei

Tânăra accidentată este în afara oricărui pericol, ea suferind câteva lovituri în momentul în care vagonul s-a lovit de un stâlp de pe mijlocul traseului liniilor de tramvai, iar potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Timiş, Marinela Apostolache, a primit îngrijire medicală. Circulaţia în zona Calea Buziaşului, din Timişoara, este blocată, iar poliţiştii de la Poliţia Rutieră şi echipe ale Regiei Autonome de Transport Timişoara au început să facă cercetări la locul accidentului. Traficul este dirijat pe rute ocolitoare.

"Vagonul din spate al tramvaiului a deraiat de pe şine şi a lovit un stâlp pe care sunt suspendate liniile de curent pentru circulaţia tramvaielor. Circulaţia tramvaielor este blocată în zonă, iar traficul de maşini este dirijat de agenţii de la Poliţia Rutieră", a afirmat Apostolache, adăugând că nu se cunosc deocamdată cauzele accidentului, fiind făcute cercetări în zonă.

Stâlpul lovit şi vagonul avariat au fost ridicate cu o macara:

image

Vatmanul Traian Ciubotaru a spus că nu şi-a dat seama că vagonul din spate a sărit de pe liniile de tramvai. "Nu-mi explic ce s-a întâmplat. Am virat la o curbă şi nu am simţit nimic până când vagonul s-a lovit de stâlp. Am mers cu vagonul deraiat aproximativ 100 de metri şi nu mi-am dat seama, pentru că tramvaiul merge pe asfalt la fel ca şi pe şine", a spus Ciubotaru.

Vagonul care a deraiat este grav avariat, iar la această oră circulaţia tramvaielor este blocată. Călătorii circulă pe linia 8 de tramvaie cu autobuze. De asemenea, echipele Regiei Autonome de Transport Timişoara aşteaptă ca la locul accidentului să sosească o macara care să ridice vagonul deraiat.

Numai faptul că în tramvai au fost puţini călători a făcut să nu se înregistreze victime:

image

Unul dintre martorii care a văzut cum s-a produs accidentul, Chiţă Abrudan, a spus că a văzut cum vagonul deraiat vine spre el. "Eu circulam cu maşina pe şoseaua care este paralelă cu liniile de tramvai şi brusc am văzut cum vine vagonul spre mine, dar s-a oprit în stâlp. Nu erau mulţi călători în tramvai şi am înţeles că o fată s-a rănit uşor, dar a fost dusă la spital", a spus Abrudan.

Circulaţia pe strada 1 Decembrie a fost blocată mai mult de două ore:

 

image
image

Sancţiune pentru vatman

Vatmanul care a condus trenul deraiat, Traian Ciubotaru (foto) va fi supus unei comisii de discipplină din cadrul Regiei Autonome de Transport pentru că nu a văzut ca vagonul din spate a sărit de pe şine şi şi-a continuat traseul încă 100 de metri. "Este inadmisibil aşa ceva, este un angajat cu experienţă, lucrează la noi din 1980, ar fi trebuit să-şi dea seama. va fi anchetat de o comisei de disciplină şi va fi sancţionat", a spus directorul regiei de transport local, Ioan Goia. Acesta a mai adăugat că tramvaiul nu avea viteză pentru că tocmai pornise dintr-o intersecţie, iar accidentul s-a produs după schimbarea direcţiei de mers, la o curbă.

image

Şine de tramvai pline de mizerii

Conducerea regiei de transport are o primă ipoteză pentru accident. Este posibil ca pe liniile de tramvai să se fi acumulat gunoaie din cauza cărora vagonul a sărit de pe şine. Ancheta este încă în curs de desfăşurare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite