UPDATE Un avion rusesc s-a prăbuşit în Extremul Orient: 11 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de transport Il-76, aparţinând Ministerului rus de Interne, s-a prăbuşit duminică în Iakuţia, în Extremul Orient rus, accidentul soldându-se cu 11 morţi, informează agenţiile de presă internaţionale.

Ultim aestimare a autorităţilor ruse vorbea de şase morţi în accidentul aviatic.

Potrivit unui responsabil al antenei locale a Ministerului rus al Situaţiilor de Urgenţă, citat de agenţie, avionul - cu 11 membri ai echipajului la bord - s-a zdrobit de sol la 8h40 (23h40 GMT, sâmbătă), la puţin timp după ce decolase de pe aeroportul Mirnâi.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată.

Potrivit organelor de anchetă, avionul s-ar fi înclinat spre dreapta imediat după decolare, nu a putut lua altitudine şi s-a prăbuşit pe o haldă de zgură, explodând în urma impactului. Avionul se îndrepta spre Irkuţk, fără încărcătură la bord, dar cu rezervoarele pline.

Nu s-au înregistrat victime la sol şi corpurile tuturor celor 11 membri ai echipajului au fost recuperate, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne rus.

Forţele aeriene ruse  au suspendat temporar folosirea avioanelor IL-76 după ce în urmă cu mai bine de o lună, tot la decolare, un motor al unui astfel de avion s-a desprins în cursul manevrelor de decolare. Din fericire, acel incident nu s-a soldat cu victime.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite