UPDATE Discuţiile privind componenţa guvernului Negoiţă vor avea loc duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Discuţiile privind componenţa guvernului Negoiţă vor avea loc duminică
UPDATE Discuţiile privind componenţa guvernului Negoiţă vor avea loc duminică

Premierul desemnat Liviu Negoiţă a declarat că negocierile vor continua şi că adresează o nouă invitaţie partidelor care nu au venit la negocieri: PSD şi PNL. Discuţii privind componenţa Guvernului vor avea loc duminică.

Acesta a precizat că sâmbătă sau duminică se va întâlni cu reprezentanţii UDMR.

"Sunt convins că România are nevoie urgent de un Guvern cu puteri depline. Semnalul dat astăzi de Fondul Monetar Internaţional este foarte important (...) Luni, voi depune lista noului Cabinet la Parlament. Sigur, duminică o să discutăm şi despre componenţa Guvernului", a declarat premierul desemnat.

"Am luat act de refuzul PSD şi PNL de a e prezenta la discuţii. Negocierile continuă. Am vrut o discuţie sinceră cu toate partidele parlamentare", a spus Negoiţă.

Din partea grupului independenţilor au fost prezenţi la discuţii fostul social-democrat Gabriel Oprea şi Eugen Nicolicea, iar din partea grupului minorităţilor naţionale a participat Varujan Pambuccian.

Update 18.05 Oprea: Dacă Guvernul Negoiţă este unul competent, îl vom vota

Reprezentantul grupului independenţilor, fostul social-democrat Gabriel Oprea, a declarat după discuţiile cu premierul desemnat că cei 20 de parlamentari independenţi vor vota cabinetul Negoiţă dacă echipa pe care acesta o va aduna este una competentă.

Update 17.59 Pambuccian: "Dacă nu ar fi existat propunerea cu domnul Johannis prim ministru, de data asta nu am fi respins acordarea sprijinului"

Reprezentantul minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a precizat, după discuţiile de la Palatul Victoria cu premierul desemnat Liviu Negoiţă, că nu s-a discutat despre o formulă guvernamentală, ci doar s-a cerut sprijinul.

"Dacă nu ar fi existat propunerea cu domnul Johannis (Klaus Johannis, n.r) prim ministru, de data asta nu am fi respins acordarea sprijinului cabinetului Negoiţă", a declarat după negocieri Pambuccian.

Update 17.00 Au început negocierile pentru formarea guvernului Negoiţă. Singurii prezenţi la Palatul Victoria pentru discuţii cu premierul desemnat Liviu Negoiţă sunt reprezentanţii minorităţilor naţionale, cei ai grupului independenţilolr şi colegii de partid de la PDL ai premierului desemnat.

Partidele din opoziţie, care formează majoritatea în Paralment şi care, la consultările de la Cotroceni, de ieri, şi-au reafirmat sprijinul pentru Klaus Johannis, au precizat că nu au de gând să participe la întâlnirea de la oea 17.00 cu noul prim ministru desemnat, pdemocrat-liberalul Liviu Negoiţă.

PSD, PNL şi UDMR au anunţat că nu onorează invitaţia primarului sectorului 3 al Capitalei.

"Nu este vorba să facem un SRL comunitar, este totuşi vorba de Guvernul României. Noi am decis că nu putem participa la discuţiile cu domnul Negoiţă, pentru că este o întâlnire formală, lipsită de conţinut şi nepregătită", a declarat liderul senatorilor UDMR,  Verestoy Attila, citat de NewsIn.

Citiţi şi:


Şi liberalii şi social democraţii au adoptat aceeaşi atitudine în faţa invitaţiei la discuţii pentru costruirea unui Guvern lansate de primarul sectorului 3 al Capitalei.

Prim vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a declarat că formaţiunea sa nu are ce să discute cu "cetăţeanul Negoiţă". Şi vicepreşedintele PSD, fostul ministru de Interne, Dan Nica, a spus că aceste consultări sunt inutile, lănsând de înţeles că social-democraţii nu vor onora invitaţia lui Negoiţă.

Liviu Negoiţă a declarat că, în condiţiile în care partidele politice refuză dialogul, va crea un guvern politic format exclusiv din reprezentanţi ai PD-L. Acesta a precizat că va depune luni în Parlament lista cabinetului său.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite