UPDATE Deputaţii au aprobat urmărirea penală a lui Udrea şi Ridzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Deputaţii au aprobat urmărirea penală a lui Udrea şi Ridzi
UPDATE Deputaţii au aprobat urmărirea penală a lui Udrea şi Ridzi

Deputaţii au adoptat astăzi raportul Comisiei parlamentare de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea şi raportul Comisiei comisie juridice în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi. În urma adoptării, împotriva celor două se poate începe urmărirea penală.

13.42 Deputaţii au aprobat cu 156 voturi "pentru" şi 2 "împotrivă"începerea urmăririi pentru delapidare a fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. Trei voturi au fost declarate nule. Deputaţii au dezbătut, în urmă cu câteva săptămâni, raportul Comisiei juridice a Camerei , care propunea începerea urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi pentru delapidare, dar votul final nu a fost dat atunci.
13.08 Se votează secret, cu bile, raportul comisiei juridice în cazul Ridzi
12.56
Grupul parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor nu va participa la votul privind raportul Comisiei juridice privind începerea urmăririi penale a fostului ministru al tineretului şi sportului.
12.45 Parlamentarii se pregătesc să voteze raportul comisiei de anchetă în privinţa Monicăi Iacob Ridzi
12.37 Deputaţii jurişti au 15 zile la dispoziţie să se pronunţe dacă se impune urmărirea penală pentru Elena Udrea, se arată în Proiectul de Hotărâre privind raportul Comisiei Udrea

12.19 Camera Deputaţilor a aprobat raportul
Udrea cu 156 de voturi pentru, 83 împotrivă şi 4 abţineri

12.16 Grupul minorităţilor naţionale nu va participa la vot
12.00 Elena Udrea: Nu îmi reproşez nimic. Vorbiţi de contractul cu BRD. Acel clip este o sponsorizare.
11.40 Elena Udrea este prezentă în sala de plen şi se consultă cu colegii democrat-liberali
11.35
Sulfina Barbu exprimă de la pupitrul sălii punctul de vedere al PDL
11.34
Fiecare grup parlamentar are 10 minute la dispoziţie
11.33
Roberta Anastase: Începem dezbaterile. În plen sunt 282 de deputaţi, 52 fiind absenţi.

"Marţi, de la 11.30 la 12.30, în principiu, dar s-a convenit ca până la epuizare, să se dezbată raportul comisiei de anchetă privind cheltuirea fondurilor publice de către Ministerul Turismului, urmând să intre la vot final fie de la 12,30, fie mai târziu", a informat luni secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău. Roberta Anastase a sistat şedinţa parlamentarilor privind raportul Udrea.

Faptele pentru care comisia solicită începerea urmăriri penale a Elenei Udrea sunt: abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, instigare la infracţiunea de abuz contra interesului public şi conflict de interese.


Cazul Udrea


Comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea a prezentat la 23 septembrie raportul solicitând Camerei Deputaţilor să aprobe revocarea din funcţie a ministrului Turismului, precum şi începerea urmării penale împotriva acestuia. Udrea: Comisia de anchetă este ilegală, iar acuzaţiile nefondate

Cazul Ridzi

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 29 septembrie, raportul Comisiei parlamentare de anchetă în cazul Ridzi, propunând plenului începerea urmăririi penale pentru fapte de delapidare (citeşte şi Monica Iacob Ridzi: "Nu votaţi raportul Comisiei de Anchetă! E un abuz!")- Procurorul General a cerut Camerei Deputaţilor să permită începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, instigare la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate şi instigare la infracţiunea de ştergere de date informatice fără drept. Prima infracţiune se referă la modul în care au fost încheiate şi derulate contractele încheiate de MTS pentru organizarea "Zilei Tineretului". A doua faptă de care este acuzată Iacob-Ridzi este că a încercat să acopere indiciile compromiţătoare referitoare la cele trei contracte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite