Botoşani: UPDATE Denisa a fost ucisa cu o lovitură puternică în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii leigişti au stabilit, în urma necropsiei, că fetiţa de doi ani a murit în urma unui şoc hemoragic cauzat de lovitura primită în zona cervicală. Legiştii cred că micuţa a fost ucisă pe 9 octombrie, exact în data când a fost dată dispărută de acasă

CITEŞTE ŞI:

Rezultatele necropsiei făcute astăzi-dimineaţă arată că Denisa Suru a avut parte de o moarte cumplită. Lovitura primită după cap cu un obiect dur i-a provocat o hemoragie puternică, care a dus la deces. „Cauza decesului este şocul hemoragic provocat de o lovitură aplicată în zona cervicală. Urmează să stabilim cu ce a fost lovită. Fetiţa a fost ucisă chiar în ziua dispariţiei, pe 9 octombrie“, a declarat Aurel Simion, procuror Parchetul de pe lîngă Tribunalul Botoşani.

Deşi este moartă de aproape trei săptămîni, fetiţa nu a intrat în stare de putrefacţie pentru temperaturile au fost scăzute şi a fost ţinută într-o zonă ascunsă, ferită de soare. Surse din rîndul anchetorilor susţin că Denisa Suru a fost aruncată în râpă imediat după ce a fost ucisă.

Trupul neînsufleţit şi pe jumătate dezbrăcat al micuţei Denisa Suru (2 ani) a fost găsit ieri de localnicii din Cordăreni, judeţul Botoşani, într-o râpă abruptă şi plină de mărăciniş de la marginea satului.

Cei care au făcut macabra descoperire au fost tot nişte copii, fetiţele familiei Portariu. Acestea se jucau la marginea râpei, când au văzut „o păpuşică”.

„Am văzut picioruşele fetiţei ieşind de sub mărăcini şi ne-am dat imediat seama că este vorba despre Denisa şi am sunat la 112”, a povestit Ioan Portariu.

Posibil violată

Poliţiştii susţin că fetiţa a fost ucisă şi aruncată în acel loc. Anchetatorii spun că n-ar fi putut cădea accidental în acea râpă, aflată la peste trei kilometri de casa părintească.

Criminaliştii nu exclud ca fetiţa să fi fost violată înainte să fie ucisă, pentru că îi lipseau pantalonaşii. Cel care a identificat cadavrul micuţei a fost bunicul acesteia.

„Am recunoscut-o imediat, era intactă”, a spus Gheorghe Suru. El a precizat că trupul fetiţei nu era în stare de putrefacţie şi că poliţiştii au mai căutat-o pe micuţă în acea zonă săptămâna trecută, fără să găsească nimic.

Anchetatorii aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a afla data precisă şi cauza morţii. Din datele preliminare ale anchetei, fetiţa a fost ţinută ascunsă două săptămâni undeva în sat, înainte să fie ucisă. Poliţiştii vor să ducă zeci de localnici la detectorul de minciuni.

Denisa Suru a dispărut la 9 octombrie din curtea părintească, după ce a fost lăsată de mama sa în grija unei rude bolnavă psihic. La întoarcere, Alina Suru nu şi-a mai găsit copilul.

Timp de trei săptămâni, fetiţa a fost căutată de peste 200 de persoane. Mama Denisei s-a sinucis în urmă cu o săptămână, după ce a spus anchetatorilor mai întâi că a vândut-o şi apoi că a ucis-o.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite