UPDATE Demisii în lanţ în ministerele PSD-iste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Demisii în lanţ în ministerele PSD-iste
UPDATE Demisii în lanţ în ministerele PSD-iste

Secretarii de stat din cadrul Ministerului de Interne au demisionat după anunţul că preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de revocare din funcţie a lui Dan Nica.Demiterea ministrului social democrat lasă un loc liber şi la  Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), cunoscută şi ca "Doi ş-un sfert".

Gelu Drăjneanu, şeful de la DGIPI,  a declarat pentru NewsIn că ,se va întoarce în avocatură, după ce l-a urmat pe Nica la Ministerul de Interne.

Conducerea serviciului secret aflat sub comanda Ministerului de Interne va fi preluată de Păun Iordache, adjunct la comanda DGIPI. Drăjdeanu a fost desemnat să coordoneze DGIPI în locul lui Cornel Şerban, reţinut de DNA în primăvara acestui an pentru trafic de influenţă.

Demisiile de la MAI vor fi urmate şi de cele ale social-democraţilor din eşalonul doi ai guvernului. Următorii care au anunţat că se trag din guvern sunt oficialii de la Ministerul Agriculturii.
„Astăzi i-am dat domnului ministru Ilie Sârbu demisia mea, iar domnia sa urmează să o depună mai departe“, a declarat, pentru „Adevărul“,  Liviu Harbuz.  Citiţi aici mai multe detalii.

Şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Valentin Preda, a anunţat că demisionează din moment ce partidul din care face parte a decis ieşirea de la guvernare.

Pesediştii ţin cu dinţii de posturile din teritoriu

Dacă liderii de la centru ai social-democraţilor s-au arătat solidari cu demisul Dan Nica şi şi-au dat demisia, lăsând Guvenul fără zece miniştri într-o perioadă de criză economică profundă, liderii din teritoriu ai PSD ţin cu dinţii de posturile de la deconcentrate.

"Decizia este să-şi dea demisia miniştrii, secretarii de stat şi directorii de agenţii naţionale", a răspuns Chebac, membru în Comitetul Executiv al PSD şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene din sudul Moldovei la întrebarea dacă s-a decis de către partid să se renunţe şi la şefia instituţiilor deconcentrate din ţară.

Dacă PSD ar trebui să renunţe şi la funcţiile din teritoriu este o hestiune îndelung dezbătută chiar în rândul partidului lui Mircea Geoană. Preşedintele PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, a declarat că va cere şefilor de structuri deconcentrate din judeţul Mehedinţi, numiţi de PSD în urma protocolului cu PDL, să-şi prezinte demisiile de onoare.

Consider că în actuala situaţie creată rămânerea pe post a directorilor respectivi ar fi oricum inutilă. Mai mult, le cer colegilor mei să dea dovadă de demnitate şi solidaritate şi să demisioneze înainte de a fi obligaţi de alţii să facă acest lucru, consider că este o soluţie onorabilă. Subliniez totuşi că le propun, dar nu îi oblig să facă acest lucru”, a declarat Adrian Duicu.

Dacă nu-şi dau ei demisia, social democraţii ar putea fi obligaţi de pedeliştii din teritoriu să părăsească eşalonul doi al guvernării. Deja şeful de campanie al PDL Gorj, Ionel Manţog, a anunţat că o serie de directori PSD sau susţinuţi de PSD vor fi înlocuiţi din funcţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite