UPDATE Coreea de Nord a testat încă o rachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord a sfidat iar astăzi comunitatea internaţională după ce a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune, în largul coastei sale estice, au declarat oficiali militari sud-coreeni, citaţi de AFP.

UPDATE 15.00 Purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării a anunţat că Phenianul a testat o a treia rachetă cu rază scurtă de acţiune. Racheta a fost lansată la ora 13.50, ora României.

Primele douărachete au fost lansate la ora 11.20, respectiv 12.00 ora României. Lansarea a avut loc în apropierea portului Wonsan (est), potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării.

Citiţi şi:


Coreea de Nord a criticat SUA pentru amplasarea scutului din Hawaii

Coreea de Nord: Se adună "norii grei ai unui război nuclear"

Coreea de Nord anunţase ieri că va proceda la manevre militare în cursul lunii iulie, cerând Japoniei să nu se apropie de regiunile sale de coastă în această perioadă.

Testele survin după ce secretarul general al ONU Ban Ki-moon ceruse marţi la Tokyo Coreei de Nord să se abţină de la orice acţiune ce ar fi riscat agravarea situaţiei în regiune.

Coreea de Nord a lansat o rachetă în direcţia Japoniei în 5 aprilie şi a efectuat un al doilea test nuclear în 25 mai, înainte de a lansa mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune, ceea ce a antrenat protestele comunităţii internaţionale şi noi sancţiuni din partea Naţiunilor Unite.

Statele Unite au anunţat că iau în calcul posibilitatea unui test de rachetă cu rază lungă de acţiune spre Hawai, probabil în 4 iulie, de ziua naţională a Statelor Unite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite