Braşov: Un balcon al Cetăţii Râşnov s-a prăbuşit - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Un balcon al Cetăţii Râşnov s-a prăbuşit - UPDATE
Braşov: Un balcon al Cetăţii Râşnov s-a prăbuşit - UPDATE

În jurul orei 21.00, o parte din fortificaţia cetăţii Râşnov s-a prăbuşit. Din fericire, nu au fost victime, mai ales că în zonă exista un grup de copii.

ULTIMA ORĂ

„Ne aşteptam să se întâmple un astfel de eveniment, pentru că fostul administrator, o firmă privată, a efectuat mai multe lucrări fără niciun proiect. În prezent, am solicitat Poliţiei şi poliţiştilor comunitari să izoleze zona pentru a preveni orice accident“, a declarat primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea.

Edilul a precizat că a solicitat încă de anul trecut Ministerului Culturii să ia măsuri pentru a preveni distrugerea fortificaţiei, dar raportul de la Bucureşti întârzie să vină. „Sper ca acest eveniment să grăbească luarea măsurilor ce se impun, pentu a putea interveni“, a precizat Veştea.

Prăbuşirea mai multor porţiuni din Cetatea Râşnov nu ar trebui să mire pe nimeni. Situaţia fortificaţiei este binecunoscută la nivelul Ministerului Culturii.

Încă de la începutul lunii iunie, specialişti ai Ministerului confirmau distrugerile făcute de firma „Drumuri Publicitare“, care a administrat cetatea şi care a efectuat mai multe lucrări în interiorul şi exteriorul Cetăţii, fără autorizaţii.

Ce s-a întâmplat la acea vreme, CLICK AICI

Braşov: Ministerul Culturii confirmă distrugerile din Cetatea Râşnov (GALERIE FOTO)

Mai mult, nu este pentru prima dată când veche fortificaţie este învinsă nu de timp sau asediatori, ci de birocraţia instituţională. O parte din zidul fortificaţiei s-a năruit în acest an, la jumătatea lunii martie.

Ce s-a întâmplat la acea vreme, CITIŢI AICI:

Braşov: Cetatea Râşnov a început să se surpe



Întreaga poveste a cetăţii Râşnov, cum de s-a ajuns la încheierea unui contract de administrare dezavantajos pentru comunitatea locală, dar şi periculos pentru acest monument istoric de excepţie, „Adevărul“ a scris încă din vara anului 2008.

Citeşte aici pentru a afla povestea tristă a Cetăţii Râşnov.

Cetatea Râşnov, sub asediu

Citeşte şi:Arad: UPDATE Vecinii fetiţei care a căzut de la etajul 3 al unui bloc din Arad spun că micuţa era foarte apropiată de mama ei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite